Haberler

"Hollanda'da Camilerin Kapatılması Önerisi Kabul Edilemez"

Güncelleme:

Hollanda Başbakan Yardımcısı Asscher, ülkedeki tüm camilerin kapatılmasını isteyen aşırı sağcı PVV Milletvekili Graaf'ın sözlerinin, kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hollanda'da Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, ülkedeki tüm camilerin kapatılmasını isteyen aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) Milletvekili Machiel de Graaf'ın sözlerinin, kabul edilemez olduğunu söyledi.

Temsilciler Meclisi'nde entegrasyon konusunda yapılan görüşmede konuşan Asscher, PVV'nin yeniden sınırı aştığını belirterek, dile getirilen sözlerin utanç verici olduğunu kaydetti.

Anayasanın ayrımcılığı yasakladığını hatırlatan Asscher, Müslümanların diğer Hollandalılarla aynı haklara sahip olmadığı ve İslam'a bağlı olanların ülkeyi terk etmeleri gerektiği yönündeki söylemlerin anayasal demokrasinin özüne uymadığını dile getirdi.

Aşırı sağcı Geert Wilders'in liderliğini yaptığı Özgürlük Partisi (PVV) Milletvekili Machiel de Graaf, Temsilciler Meclisi'nde yaptığı açıklamada, ülkedeki tüm camilerin kapatılmasını istemişti.

Camisiz bir Hollanda'nın daha iyi olacağını belirten de Graaf,  "Hollanda'yı İslam'dan arındırmak istiyoruz. Müslümanlar değişmiyor, asimile ve entegre olmuyor. Hollanda'da İslam'ı istemiyoruz" diye konuşmuştu.

Müslüman ve göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen ve şimdiye kadar sadece yeni cami yapımının yasaklanmasını savunun PVV'nin, ilk kez ülkedeki tüm camilerin kapatılmasını dillendirmesine, mecliste bulunan diğer partilere mensup milletvekilleri de sert tepki göstermişti. - Hollanda

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title