Haberler

"HoLEP Live Surgery" konferansına dünyaca ünlü cerrahlar katıldı…

Güncelleme:

"HoLEP Live Surgery" bilimsel konferansta, son yıllarda prostat cerrahisinde sıklıkla tercih edilen HoLEP yöntemini doktorlar canlı yayınla izledi.

Acıbadem Ankara Hastanesi, canlı cerrahi yaptığı etkinlikle bir ilke imza attı.

Bugüne kadar 2000'in üstünde hastaya uygulanan bu yöntemde, prostat tümden çıkarıldığı için tekrar etme riski minimum seviyeye iniyor.

Acıbadem Ankara Hastanesi Üroloji Kliniği, dünyaca ünlü cerrahları canlı HoLEP operasyonu gerçekleştirmek üzere Ankara'da bir araya getirdi. Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Özcan Erdemli'nin konuşması ile başlayan "HoLEP Live Surgery" adlı bilimsel konferans, doktorların sunumları ile devam etti. Gün boyu süren bilimsel konferansa İtalya'dan iki önemli konuk Vaughan Daniels ve Dr. Umberto Volpe da katıldı. Konuklar, izleyenleri holep yöntemi ile ilgili detaylı bilgileri aktardılar.

HoLEP yöntemi ile ilgili yeni bilgiler veren uzmanlar ameliyathaneden canlı yayın sırasında meslektaşlarının sorularını yanıtladı. Tüm gün süren bilimsel konferansta misafir doktorlar ameliyathane ile yapılan canlı bağlantı sayesinde vakaları yakından gözlemleme fırsatı buldu.

Dünyanın bir ucuna gitmeye gerek yok

Sunumlar sırasında HoLEP yöntemi ile ilgili geliştirilen yeniliklere değinen doktorlar, tıp sektörünün yenilikleri hızlı takip ettiğini ve yenilikleri takip etmek için dünyanın başka ülkelerine gitmenin gerek olmadığını belirttiler. Misafir konuşmacılardan Prof. Dr. İbrahim Bozkırlı "Türk hekimlerinin en büyük özelliği; dünyada yaşanan gelişmeleri, Türk tıbbına hızlıca adapte edebiliyor olmalarıdır. Son yıllarda sık kullanılan robotik cerrahi ve lazer prostat ameliyatı bu uygulamaların başında yer almaktadır. Şu anda burada izleyeceğimiz operasyon genç doktorlarımız için büyük önem taşımaktadır" dedi.

2 binden fazla kişi HoLEP uygulaması ile tedavi oldu

Dünyaca ünlü profesörlerin yer aldığı sunumlara konuşmacı olarak katılan Dr. Eymen Gazel dünyada 2.245 kişiye HoLEP uygulamasının gerçekleştirildiğini ve yeniden cerrahi müdahale gereksinimi duyulmadığını belirtti.

HoLEP nedir? (Holmium Laser Enucleation of Prostate)

Son zamanlarda özellikle lazer teknolojisinin cerrahide yaygın olarak kullanılmaya başlamasının da etkisiyle, prostat cerrahisinde de değişiklikler görülüyor. Amerika ve Avrupa'da son 10 yılda giderek yaygınlaşmış ve avantajları sebebiyle prostat büyümesi cerrahisinde altın standart olmayı başaran HoLEP 'te, prostat tamamen çıkarıldığından hastalığın tekrar etme riski en aza indirgenmiş oluyor. Tüm prostat boyutlarında uygulanabilecek yöntem, kan sulandırıcı ilaçlar kullanmak zorunda olan kişilerde de uygulanabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erdemli İtalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title