Haberler

Hocalı Şehitleri Parkı Açıldı

Güncelleme:

TURGUTLU Belediyesi tarafından hazırlanan Hocalı Şehitleri Parkı geniş katılımlı bir törenle açıldı.

Açılış töreninde Hocalı Katliamı lanetlenerek katliamda canlarını veren şehitlere dualar edildi.
Turgutlu Belediyesi tarafından Turgutlar Mahallesi Özgün Sokak üzerinde oluşturulan yeni yeşil alana şubat ayı Belediye Meclisi toplantısında Meclis Üyesi Ender Solhan'ın teklifi ile Hocalı Şehitleri Parkı adı verilmişti. Parkın açılış törenine Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Azerbaycan Diaspora Bakanlığı Yetkilisi Kerem Mehmedov, Türkiye Azerbaycan Derneği Genel Başkanı Enver Türkoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Sezer ve İskender Tunç, Türkiye Azerbaycan Derneği İl Başkanı Ender Solhan, MHP Manisa Milletvekili Aday Adayları Ahmet Orhan ve Hasan Eryılmaz, oda ve dernek temsilcileri, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Ender Solhan, "26 Şubat 1992'de tarihte insanlığın kanını donduracak bir zulüm yaşandı. Savunmasız çocuklar, kadınlar katledildi. Katliamda 613 Azerbaycan Türkü şehit edildi. Bu zulüm kelimelerle anlatılamayacak kadar acı, unutulmayacak kadar korkunçtur. Biz de bu acının sonsuza dek unutulmaması için tüm meclis üyelerimizin oybirliği ile bu parka Hocalı Şehitleri Parkı adını verdik." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sezer, bu katliama dünya kamuoyunun sağır ve dilsiz kaldığını vurgulayarak, "Hocalı'daki Ermeni saldırıları sonucu yarım kalan ezanın, günü gelince Dağlık Karabağ bölgesinin her karış toprağında ve semalarında yankılanmasını temenni ediyorum. 22 yıl önce Hocalı'da yapılan soykırımı lanetliyorum. Hocalı'da ve Türk Dünyasının her bir köşesinde toprağa düşen şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet dilerken, adaletin bir gün tecelli etmesi, akan gözyaşlarının silinmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle Turgutlu Belediye Meclisimiz'ce aldığımız karar doğrultusunda Azeri şehitlerimizi unutmamak amacıyla isim verilen Hocalı Şehitleri Parkı'nın hayırlı olmasını; bu vesilesiyle okunacak duaların Allah katında şehitlerimize ulaşmasını niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

Açılış töreninde son olarak konuşmasını yapan Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, "Bu manevi ihtiyacımıza cevap verdikleri için Belediye Başkanımız Turgay Şirin ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Belediyemizin bu çabası çok anlamlıdır. Atatürk, 'Azerbaycan'ın kederi kederimizdir' demiştir. Dolayısıyla burada yapılan aynı zamanda Atatürk'ün mirasına da sahip çıkmaktır. Türkiye ile Azerbaycan iki devlet, tek millettir. Hocalı ise ortak acımızdır. Bizler acımızı içimizde yaşadığımız için yaşanan onlarca katliamı hep içimizde yaşadık. Aynı mezalim Azerbaycan'ın diğer şehirlerinde de yaşanmıştır. Bundan sonra dileğimiz buraya gelen tüm Turgutlulular'ın şehitlerimize birer Fatiha okumalarıdır." dedi. Konuşmaların ve yapılan duanın ardından açılış kurdelesi kesilerek parkın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Turgutlu Belediyesi Azerbaycan Solhan Iğdır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title