Haberler

Hocalı Katliamının 23. Yılı

Bayburt Ülkü Ocakları Başkanlığı, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 26 Şubat 1992'de, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin 23. yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Bayburt Ülkü Ocakları Başkanlığı, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 26 Şubat 1992'de, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin 23. yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Türk Dünyası Parkı'nda Bayburt Ülkü Ocakları organizasyonunda gerçekleştirilen basın açıklamasına MHP İl Başkanı Süleyman Burç, Ülkü Ocakları Başkanı Muhammet Kılıç ile ülkü ocaklarına mensup gençler katıldı.

Grup adına basın bildirisini okuyan Kılıç, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere 613 kişinin katledildiğini söyledi.

Bu vahşetin eski çağlarda değil yakın tarihte yaşandığını dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu yaşananlar bir vahşettir. Bunlar bir zulümdür. Ne Ortaçağ'da ne de çok uzağımızdaydı. Bu yaşananlar yakın bir tarihdeydi, 1992 yılıydı. Öldürülen o insanların hiçbir suçu yoktu. Sadece tek suçları Türk olmalarıydı. Evet yanlış duymadınız bu insanların tek suçu Türk olmalarıydı. Soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kastetmeye cüret eden bu insanları, Ermeni haksızlığını aziz milletimiz lanetle, nefretle kınayacak ve hatırlayacaktır. Unutulmasın ki tek millet, iki devlet olduğumuz kardeş ülke Azerbaycan için yüreğimiz her daim aynı şekilde atacak, her daim yanında olacağız. Sessiz kalmayacağız."

Grup, basın açıklamasının ardından öldürülenler için dualar okuduktan sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Muhammet Kılıç Azerbaycan Bayburt Karabağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title