Haberler

Hocalı Katliamının 23. Yılı

Ermeni ordusunca 1992'de Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında öldürülen 613 kişi, Kızılcahamam ilçesinde anıldı.

Ermeni ordusunca 1992'de Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında öldürülen 613 kişi, Kızılcahamam ilçesinde anıldı.

Katliamın 23. yılı dolayısıyla Kızılcahamam Hocalı Özel Müzesi'nde düzenlenen törene Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, Azeri öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Muhittin Güney yaptığı konuşmada, insanlık tarihinin en büyük parametrelerinden biri olan Hocalı katliamının Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında, 26 Şubat 1992'de Ermenistan ordusu tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sivil kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan 613 soydaş kardeşimizi en ağır işkenceler ve saldırılara tabi tutmuşlardır. Bu saldırılarda öldürülenlerin 83'ü çocuk, 106'sı kadın, 70'i yaşlı. 1275 kişi ise rehin alınmış, 150'si kaybolmuştur. Türk tarihinin en acı katliamlarından biri olan Hocalı katliamının üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen, bu denli büyük bir olaya ülkemizde gerekli hassasiyet gösterilmiş, devletimiz, hükümetimiz ve milletimiz her zaman kardeş Azerbaycan'ın yanında olduğunu göstermiştir. Yaşanan saldırıları gelecek nesillere aktarmak ve hatırlatmak için bu Anıtpark'ı Türk halkına kazandırmıştır.

Ermeni lobilerinin yoğun faaliyetleri böylesi büyük bir katliamı unutturmuş, işgal ettikleri dağlık Karabağ bölgesini ve burada yaptıkları soykırımı sıradan bir olay gibi göstermeye çalışmışlardır. Bu sebeple Hocalı katliamı kurbanlarının hatırasını yaşatmak öz yurdunda hayatını kaybeden şehitlerimizi unutmamak ve unutturmamak için belediyemiz ve Azerbaycan büyükelçiliği işbirliği ile ilçemize Hocalı Anıt Müzesi yapılarak açılmıştır. Bu anıt müzemiz burada var olduğu sürece Hocalı'da yaşanan katliam ve katledilen şehitlerimizi unutmayacağız ve unutmayacağız."

Konuşmaların ardından program, müzenin açılışıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Muhittin Güney Kızılcahamam Azerbaycan Karabağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title