Haberler

Hocalı katliamının 22. yılı -

Asılsız Ermeni İddiaları ile Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Güksel Gülbey, 22 yıl önce yaşanan Hocalı katliamına dünyanın sessiz kaldığını belirterek, "Biz o zaman yaşanan acıları sürekli yüreğimizde yaşıyoruz.

Asılsız Ermeni İddiaları ile Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Güksel Gülbey, 22 yıl önce yaşanan Hocalı katliamına dünyanın sessiz kaldığını belirterek, "Biz o zaman yaşanan acıları sürekli yüreğimizde yaşıyoruz. Kimse sanmasın ki biz olup biteni unuttuk" dedi.

Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında Ermeni askerlerince katledilen 613 kişi anısına ASİMDER ve Uluslararası Beynelhak Diasporası Merkezi iş birliğiyle katliamı anlatan konferans ve resim sergisi düzenlendi.

ASİMDER başkanı Gülbey, Iğdır Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, katliamı her platformda anlattıklarını ifade etti.

Derneklerinin bu katliamın takipçisi olacağını anlatan Gülbey, "Şehit olan 613 kişiyi her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle anacağız. Katliam sırasında yapılan eziyetleri her yerde anlatmaya devam edeceğiz. Ermenileri lanetlediğimiz gibi onların arkasında duran güçleri de lanetliyoruz. Bu herkes tarafından bilinsin" diye konuştu.

Iğdır ve civarındaki bazı bölgelerde katliamdan kalan toplu mezarlar bulunduğunu vurgulayan Gülbey, şunları kaydetti:

"Biz o zaman yaşanan acıları sürekli yüreğimizde yaşıyoruz. Kimse sanmasın ki biz olup biteni unuttuk. O nasıl bir vicdansızlıktır ki anne karnını kesip çocukları öldürüyor. Biz bunları unutmayacağız. Van bizim için çok önemli bir yer ve programlarımızı ağırlıklı olarak orada yapıyoruz. Hocalı'da baş veren bu katliama herkesin tepki koyması gerekiyor. Yapılan katliam yetmiyormuş gibi topraklar işgal edildi. Biz uluslararası yetkililere sesleniyoruz. Bu haksızlığa sessiz kalmayın. Karabağ'ın yeniden Azerbaycan'a verilmesini istiyoruz. Bu çağrımızı her yerde de dile getireceğiz."

Iğdır Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Türkan Kadirzade, Uluslararası Diaspora Merkezi Genel Sekreteri Samir Adıgüzelli ve Hocalı katliamını yaşayan emekli general Eliöfset Gasımaov'un sunumuyla devam etti.

Davetliler daha sonra katliamı anlatan sergiyi gezdi.

Konferansı, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Uluslararası Beynelhak Diasporası Merkezi Genel Başkanı İsmail Ağayev ve çok sayıda vatandaş izledi.

-anma

Kaynak: AA / Güncel

Iğdır Üniversitesi Azerbaycan Politika Güncel Haberler

title