Haberler

Hocalı Katliamı Fotoğraf Sergisi Açıldı

Kastamonu Ülkü Ocakları tarafından Barutçuoğlu Alışveriş Merkezinde, Hocalı Katliamı Fotoğraf sergisi açıldı.

Kastamonu Ülkü Ocakları tarafından Barutçuoğlu Alışveriş Merkezinde, Hocalı Katliamı Fotoğraf sergisi açıldı.

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtçu ve Kastamonu Baro Başkanı Mehmet Çiftçi ile birlikte, Kastamonu Ülkü Ocakları tarafından Barutçuoğlu Alışveriş Merkezinde düzenlenen Hocalı Katliamı Fotoğraf sergisine katıldı.

26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'da yaşanan olayların tarihte kanlı katliam olarak geçtiğini ve insanlık tarihi için de kara bir leke olduğunu söyleyen MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, "Ne orta çağda ne de çok uzağımızdaydı. Yakın bir tarihte ve bütün insanlığın gözleri önünde bir zulüm, bir vahşet yaşandı. Hocalı kasabasında 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 Azeri kardeşimiz katledildi. 487 Kişi ağır yaralandı. 1275 kişi ise rehin alındı. 150 Azeri kardeşimiz ise bir daha geri dönmemek üzere kayboldu. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış olduğu, gözlerinin oyulduğu, İnsanların derilerini soyarak, hamile kadınların karnını yararak, çocukların cesetleriyle oyun oynayarak. Yüzlerce insan, o gece hunharca, barbarca öldürüldü. Hiç kimsenin aklına gelmeyecek işkence yöntemleri bu insanların üzerinde denendiği tespit edildi" dedi.

Arkasına Rus desteğini alan Ermeni ordusunun, dağlık Karabağ'ı işgal ederek Hocalı'da yaşayan çoğu silahsız kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce insanı vahşice yok ettiğini ifade eden Emin Çınar, "Gözü dönmüş katiller tarafından hunharca katledilmelerinin tek sebebi Türk olmaktı. Tarih boyunca savaşta asla sivilleri hedef almayan, her döneminde Dünya'ya insanlık dersi veren Türk Milleti, burada hunharca katledilmiştir. Kastamonu Ülkü Ocaklarımız tarafından düzenlenen bu fotoğraf sergisi de o gün orada yaşanan vahşeti gözlerimizin önüne sermekte. Milliyetçi Hareket Partisi olarak kardeş ülkemiz Azerbaycan'ın daima yanındayız ve o gün orada yaşananları lanetle ve şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Hocalı katliamında yaşanan olayları fotoğraflarla anlatan sergi, Barutçuoğlu Alışveriş Merkezini ziyaret eden davetliler tarafından gezildi. Sergide, Ermeniler tarafından yapılan Hocalı katliamına dikkat çekildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Merkez Azerbaycan Emin Çınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title