Haberler

Hocalı Katliamı Erzurum'da Unutulmadı

Hocalı katliamının 20. yılı dolayısıyla Erzurum İstasyon Meydanı’nda yürüyüş ve miting programı düzenlendi.

Hocalı katliamının 20. yılı dolayısıyla Erzurum İstasyon Meydanı'nda yürüyüş ve miting programı düzenlendi.

Erzurum'da Türkçüler ve Ötüken Dergisi Erzurum Temsilciği tarafından Hocalı katliamının 20.yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlendi. Yakutiye İlçesine bağlı Bosna Caddesi'nde toplanan grup ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar atarak İstasyon Meydanı'na kadar yürüdüler. Yürüyüş sırasında çevredeki vatandaşlar grupları alkışlayarak destek verdiler. İstasyon Meydanı'na polis kontrolünden geçerek miting alanına alınan gruplar basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasında grup adına konuşan Mücahit Akduman, "Çağdaş dünyanın gözler önünde yapılan 21. yüzyılın en büyük soykırımı Hocalı Katliamının 22. yüzyıl dönümündeyiz. 26 Şubat 1992 tarihi Azerbaycan ve Türk Dünyası için en acı biri olmasının yanı sıra insanlık tarihi için kara bir lekedir. İnsanlıktan nasibini almamış Ermeniler, 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan o kara gecede bölgedeki Sovyetlerin 366 Mekanize Alayının da desteği ile Hocalı Kasabasında, 83'ü çocuk, 106'sı kadın ve 70 den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişiyi katletti. Yaşanan sadece insanların katledilmesi değildi, cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış olduğu gözlerinin oyulduğu tespit edildi. Hamile kadınlar ve çocuklarında bu vahşete maruz kaldığı belirlendi. Bir vahşetti yaşananlar bir zulüm ne orta çağda ne de çok uzağımızdaydı. Yakın bir tarihte ve bütün insanların gözleri önünde yaşanmıştı o kara gece. Arkasına Rus desteğini alan Ermeni ordusu, Dağlık Karabağ'ı işgal ederek Hocalı'da yaşanan çoğu silahsız kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce insanı vahşice yok etti o gece. Azerbaycan'ın yukarı Karabağ Bölgesi'ndeki Hocalı Köyü'nde 26 Şubat 1992 yılında yaşanan katliam uluslararası camianın suç olarak kabul ettiği soykırım ve insanlığa karşı suçlar kapsamındaki tanımlamalarla birebir örtüşmektedir." dedi.

Basın açıklamasının ardından gruplar slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldılar. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Azerbaycan Saraybosna Yakutiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title