Haberler

Hocalarda "Yöresel Düğün Oyunları" Yarışması - Afyonkarahisar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İstiklal Marşının okunması

Programın başlangıç konuşması

Halk oyunlarından kesitler Hocalarda "Yöresel Düğün Oyunları" yarışması

Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesinde Belediye ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile "Yöresel Düğün Oyunları" yarışması düzenlendi

Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesinde Belediye ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile "Yöresel Düğün Oyunları" yarışması düzenlendi.

Hocalar merkez ve köylerinden ekiplerin katıldığı yarışmada jüri üyeliğini, Araştırmacı Yazar Ali Osman Karakuş, Halk Oyunları Eğitmeni ve Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği Başkanı Melek Yavuz, Araştırmacı Yazar Ali Özeski, halk oyunları eğitimcisi öğretmen Kadir Demir ve Sandıklı Yarenler Derneği Halk Oyunları ekibinden Yılmaz Demircan yaptı.

Araştırmacı Yazar Ali Osman Karakuş,yaptığı konuşmada, "Yöresel Düğün Oyunları" yarışmasının bölgede bir ilk olduğunu söyledi.

Karakuş, "Bu yarışma tamamen yöreye özgü bir yarışma, bizim kültürümüz o kadar zengin o kadar renklidir ki, burada saatlerce anlatamayız" dedi.

Yarışmaya, Hocalar Merkez, Uluköy, Çepni, Davılgı, Kozluca, Yeşilhisar'dan yarışmacılar katıldı.

Yarışmada birinci Hocalar'dan İsmail Kaplan ve Mehmet Aydoğmuş, ikinci Hocalar'dan Özgür Arslan, Kamil Tunç, Ahmet Turan, Ferhat Can, Üçüncü ise Yeşilhisar ekibi Cemil ve Erkan İlhan oldu. Jüri özel ödüllerini ise Çepni ve Kozluca ekipleri kazandı. Sahnede tek tek hünerlerini sergileyen yarışmacılardan dereceye girenlere kupa, plaket ve madalyaları taktim edildi.

Programda yöresel düğün oyunlarının yanı sıra okunan şiir ve türküler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Hocalarda ilk kez yapılan bu faaliyetin devam edeceğini ve fazla kişiyi davet edemediklerini belirten Hocalar Belediye Başkanı Ali Arslan, katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda emeği geçenlere teşekkür eden Hocalar Kaymakamı Selçuk Köksal da "İnşallah böyle güzel etkinliklerde tekrar buluşmak nasip olur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Sandıklı Hocalar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title