Haberler

Hoca Ahmet Yesevi Camii Açılışı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kazakistan'ın Türkistan şehrinde yaptırılan Hoca Ahmet Yesevi Camii açılışında kılınan ilk cuma namazı ardından dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kazakistan'ın Türkistan şehrinde yaptırılan Hoca Ahmet Yesevi Camii açılışında kılınan ilk cuma namazı ardından dua etti.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada Görmez'in dua sırasında şunları söylediği kaydedildi:

"Allah'ım bu topraklarda İslam'ı tebliğ eden ve daha sonra Anadolu'ya, Rumeli'ye kadar erenler gönderen bu büyük insanların ruhlarına rahmetler gönderiyoruz, kendilerini haberdar eyle. Resuli Ekrem'in Seyhun ve Ceyhun'un ötesini işaret ettikten sonra, bu topraklara gelerek burada hayatlarını yitiren sahabelere, onlara tabi olanlara, büyüklerimize rahmet gönderiyoruz. Sen haberdar eyle Allah'ım.

Allah'ım atalarımız İslam'ın rahmet yüklü mesajı üzerine Maveraünnehir Medeniyeti'ni inşa ettiler. Onların çocuklarına bu medeniyeti payidar etmeyi nasip eyle Allah'ım. Bu topraklarda, en büyük hadis alimleri Buhari, Müslim, Ebu Davud, Darimi, Tirmizi gibi büyük muhaddisler yetişti. Bugün onların nesillerini, Resuli Ekrem'in sünnetinden, ahlakından ayırma Allah'ım. Bu topraklarda İbn-i Sinalar, Uluğbeyler, felsefe ve astronomi tahsil ettiler. Onların çocuklarını da yeniden ilimden, hikmetten ve marifetten ayırma Allah'ım.

Bu topraklarda Farabi, 'Erdemliler Şehri'ni kaleme alarak, şehirlerin erdem ve faziletle nasıl inşa edileceğini göstermiştir. Biz Müslümanlara, bütün şehirlerimizi ahlak ve fazilet üzerine mamur kılmayı, nasip eyle Allah'ım. Ebediyete kadar bu topraklarda, Müslüman nesilleri sana kul olmaktan, Muhammed Mustafa'ya ümmet olmanın izzetinden hiçbir zaman mahrum eyleme Allah'ım"

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Kazakistan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title