Haberler

Hoca Ahmet Yesevi Anıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Stadyumdaki katılımcı detayı Vatandaşlardan detay Kuran'ı Kerim okunması Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca'nın platforma yürütülmesi Marifet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Kocaman Hoca Ahmet Yesevi Niğde'de anıldı Programa katılan "21. yüzyılın müceddidi" olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu'nu sevenleri gözyaşları içinde karşıladı Niğde Altınçağ Derneği ve Marifet Derneği işbirliğinde Hoca Ahmed Yesevi anma programı düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Stadyumdaki katılımcı detayı

Vatandaşlardan detay

Kuran'ı Kerim okunması

Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca'nın platforma yürütülmesi

Marifet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Kocaman

Hoca Ahmet Yesevi Niğde'de anıldı

Programa katılan "21. yüzyılın müceddidi" olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu'nu sevenleri gözyaşları içinde karşıladı

Niğde Altınçağ Derneği ve Marifet Derneği işbirliğinde Hoca Ahmed Yesevi anma programı düzenlendi.

Niğde 5 Şubat Stadyumu'nda gerçekleştirilen programın açılışında Kuran'ı Kerim okundu.

Marifet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Kocaman yaptığı konuşmada, Ahmet Yesevi'yi doğum veya vefat yıl dönümü sebebiyle anmadıklarını, o büyüklerin feyzine, bereketine, nuruna, anlayışına o kutlu yolun ışığına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Kocaman, Ahmet Yesevi'nin tesirinin bugün bile hissedilir olmasının, manevi mertebesinin yüksekliğinden kaynaklandığını, halkı bilgilendirmek için o dönemde revaçta olan Arapça veya Farsça'yı değil de Türkçe'yi tercih ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ahmed Yesevi ise kuvvetli medrese tahsili görmüş Hanefi bir alim, tasavvufta yüce mertebeler sahibi kamil-i mükemmil bir mürşittir. Kendi halinde dergahında meşgul olan uzlet evliyasından olmayıp, şeriatı, tarikatı, hakikat ve marifeti yerli halka ve göçebe köylülere anlayabilecekleri bir dille anlatmaya ve yaşatmaya çalışan sosyal tarafı güçlü bir tebliğ mücahididir. Bir mürşit olarak onlara şeriat hükümlerini, tasavvuf kaidelerini, tarikat adabını öğretmeye gayret etmiş ve Türklere İslam'ı sevdiren zat olarak tarihe mal olmuş bir şahsiyettir."

Konuşmanın ardından alana gelen "21. yüzyılın müceddidi" olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu, Osmanlı bayrağı taşıyan atlı tarafından karşılandı.

Stadyumda oluşturulan platformda, tekerlekli sandalyede yürütülen Ustaosmanoğlu'nu çevre illerden gelen sevenleri göz yaşları içinde izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Ahmed Yesevi Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title