Haberler

Hobi Kursundan Sergiye

Bornova Belediyesi’nin açtığı hobi ve beceri edindirme kurslarına katılan 363 kişi hem katılım belgelerini almanın hem de ürettikleri eserlerin sergilenmesinin heyecanını yaşadı.

Bornova Belediyesi'nin açtığı hobi ve beceri edindirme kurslarına katılan 363 kişi hem katılım belgelerini almanın hem de ürettikleri eserlerin sergilenmesinin heyecanını yaşadı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çambidi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri'nde düzenlenen törende, seramik, resim, iğne oyası, el sanatları ve takı tasarım kurslarına katılanları tebrik etti.

Bornova Belediyesi'nin 19 ayrı dalda verdiği hobi ve beceri edindirme kurslarından seramik, resim, iğne oyası, el sanatları ve takı tasarım kurslarını bitirenlerin eserleri Bornovalıların beğenisine sunuldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri'nde düzenlenen törende kursiyerlere katılım belgelerini verdi.

Çoğunluğunu kadınların ve çocukların oluşturduğu kursiyerler ürettikleri eserlerin sergilenmesinin ve katılım belgesi almanın mutluluğunu ziyaretçilerler paylaştı. Kursiyerlerin uzman eğitmenlerden aldıkları bilgilerle ortaya çıkardıkları birbirinden güzel çalışmalar büyük beğeni topladı. Resim kursiyerlerinden Mahbube Kurt'un Soma'da yaşanan facianın ardından bir maden işçisini yansıttığı portre resmi görenlere duygulu anlar yaşattı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, vatandaşların istekleri doğrultusunda yeni kurslar da açarak herkesin istediği alanlarda kendini geliştirmesi için aracı olmak istediklerini söyledi. Belediyeciliği sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret görmediklerinin altını çizen Başkan Atila, "Bizim için; sosyal ve kültürel belediyecilik de en az fiziki yatırımlar kadar önemli. Kurslarımız, 12 ay boyunca yaz kış devam ediyor. Kış dönemi kayıtları Eylül ayında alınıyor. Ekim'de başlayan dersler Haziran ayı sonuna kadar sürüyor. Yaz dönemi kurslarımızın kayıtları ise Haziran ayında oluyor. Dersler yaz boyu sürüyor. Kurslarımızdan yaz-kış yılda toplam 2 bin 500'ün üzerinde hemşerimiz yararlanıyor. Sadece Bornova Merkez'de değil, Çamdibi, Altındağ, Naldöken, Mevlana Mahallelerimizdeki merkezlerimizde de kurs imkanı sunuyoruz" dedi.

Öte yandan Bornova Belediyesi Çocuk Korosu 31 Mayıs Cumartesi günü sat 15.00'te Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi'nde sahnede seyircilerle buluşacak. 1 Haziran Pazar günü ise bağlama, gitar, piyano, keman, yan flüt ve klarnet kursiyerlerinin konseri Büyükpark içindeki Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Olgun Atila Çamdibi Bornova Yerel Haberler

title