Haberler

Hkü'den İki Yeni Bölüm Atağı Daha

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi bünyesinde açılan “Özel Eğitim Öğretmenliği” ve Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan “Diyaliz Programı”, 2016-2017 eğitim-öğretim akademik yılında öğrenci kabul etmeye başlıyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi bünyesinde açılan "Özel Eğitim Öğretmenliği" ve Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan "Diyaliz Programı", 2016-2017 eğitim-öğretim akademik yılında öğrenci kabul etmeye başlıyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesiyeni açılan bölümlere öğrenci alımıyla birlikte bölüm çeşitliliği ve öğrenci kapasitesi anlamında daha da gelişmeyi hedefliyor. HKÜ Eğitim Fakültesi, 'Özel Eğitim Öğretmenliği' 4 yıllık lisans programı olarak 2016-2017 eğitim döneminden itibaren eğitim verecek. Yapılan açıklamada, "Özel Eğitim Bölümünün misyonu, özel gereksinimi olan çocukların/bireylerin bilimsel kanıta dayalı yöntem, araştırma ve hizmetler aracılığı ile bilgi, beceri ve gelişimlerini destekleyerek yaşam kalitelerini arttırmaktır. HKÜ Özel Eğitim Öğretmenliği, özel gereksinimi olan bireylerin ve ailelerinin yeterliliklerine ve farklı gereksinimlerine uygun, öğrenme ve gelişimlerine odaklanan, liderlik ve bilimsel bakış açısına sahip özel eğitim öğretmenleri yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğretmen adaylarına, 8 yarıyılda farklı gelişim düzeylerindeki özel gereksinimleri olan öğrencilere gelişim alanları ile akademik alanlarda özel destek sağlayabilecek ve öğretim yapabilecek beceriler kazandırılacağı belirtildi. HKÜ Özel Eğitim Öğretmenliği mezunları, aldıkları eğitim sonucu özel ve resmi özel eğitim okulları, özel eğitim sınıfları, destek eğitim ortamları ve özel eğitim merkezlerinde özel eğitim öğretmeni olarak çalışabilecekler. Ayrıca özel eğitim öğretmeni olarak, özel gereksinimi olan çocukların değerlendirilme ve tanılama sürecinde, bireysel eğitim programlarının hazırlanmasında ve aile eğitimlerinde ilgili birimlerle işbirliği içinde çalışabilecekler. HKÜ Meslek Yüksekokulunun vizyonu ise ulusal ve uluslararası düzeyde saygın, tercih edilen, üretken, ekip çalışması yapabilen, çevresi ile etkin iletişim kurabilen, toplumun gereksinimleri doğrultusunda mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış, ülkesine karşı sorumluluklarının farkında olan ve evrensel düzeyde hizmet verebilecek yetkinliğe sahip teknikerleri yetiştirmek. HKÜ'de 2016-2017 yılında eğitim verecek olan Diyaliz Programının amacı, böbrek hastaları için kullanılan diyaliz makinelerinin hastaya uygulanması, kullanımı ve bakımında çalışacak teknik eleman yetiştirmektir. Diyaliz teknikerleri ile öğrencilerin tüm resmi ve özel sağlık kurumlarında, hastane ve sağlık ocaklarında iş bulma imkanına sahip olacağını da düşünüyoruz" denildi.

Açıklamada, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin, yeni dönemde yeni öğrencilerle, daha güçlü bir üniversite olma hedefiyle tanıtım atağı başlattığı, bu yıl gerçekleştirilecek olan tercih döneminde, üniversite adaylarına ve ailelerine alanında uzman akademisyenler ve deneyimli rehber öğretmenleri tarafından destek vereceği de duyuruldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title