Haberler

Hizmetli Olarak Başladı Şimdi Öğretmenlik Yapıyor

Menderes Özat - Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki bir okulda hizmetli olarak işe başlayan kişi, eğitimlerini tamamlayarak aynı okulda önce memur, daha sonra da ücretli öğretmen oldu.

İsmet Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1984'de Kadirli İmam Hatip Lisesi'nin orta bölümünden mezun olduktan sonra eğitimine devam edemediğini belirtti.

Okula devam etmek istemesine karşın hayat şartları nedeniyle bu arzusunu yerine getiremediğini ifade eden Çam, 1987 yılında Ceyhan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda hizmetli olarak çalışmaya başladığını anlattı.

İçindeki okuma isteğinin ağır basması sonucu üç yıl sonra açık liseye kayıt yaptırdığını ve çok çalışarak 1993 yılında liseyi bitirdiğini belirten Çam, daha sonra Kadirli Ticaret Meslek Lisesi'ne hizmetli olarak atandığını söyledi.

Hizmetli olarak görev yaptığı okuldaki öğrencileri gördükçe içindeki okuma isteğinin sürekli arttığını belirten Çam, şunları kaydetti:

'Bu arzunun beni motive etmesi sayesinde 2005 yılında görevde yükselme sınavına girerek, kazandım. Bunun üzerine hizmetli olarak görev yaptığım Kadirli Ticaret Meslek Lisesi'ne bu sefer Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni unvanıyla memur olarak atandım.'

Çam, başarılı oldukça kendisine olan güveninin arttığını belirterek, bu sayede hedefini daha da yükselttiğini söyledi.

Bu doğrultuda üniversite sınavlarına hazırladığını anlatan Çam, 2007 yılında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Meslek Yüksekokulu Vergi Uygulamaları Muhasebe Bölümü'nü kazandığını ifade etti.

Bu bölümden geçen yıl mezun olduğunu anlatan Çam, başvuruda bulunarak memur olarak çalıştığı okulda 'Bütçeleme ve Sermaye Piyasaları' dersine ücretli öğretmen olarak girmeye başladığını söyledi.

- 'HEDEFİM KADROLU ÖĞRETMENLİK'-

Çam, eğitim-öğretim yılının ilk yarısındaki öğretmenlik görevi süresince çok farklı bir deneyim yaşadığını, öğretmenlik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenmenin kendisini mutlu ettiğini vurguladı.

Öğretmenliği çok sevdiğini anlatan Çam, 'Şimdiki hedefim eğitim fakültesini kazanıp, kadrolu öğretmen olarak atanmak. Ortaokul mezunu bir hizmetli olarak başladığım kariyerimde ücretli öğretmenlik noktasına gelebildiğim için bu hedefime de ulaşabileceğimi düşünüyorum' dedi.

Kadirli Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Hakan Durmuşoğlu da, Çam'ın ders verdiği sınıflardaki öğrencilerin çok başarılı olduğunu belirterek, kendisinin herkes için örnek bir kişi olduğunu ifade etti.

(MÖ-ANI-ERS-OSM) - OSMANİYE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title