Haberler

Hizmeti Ayağa Getiren Proje "Serdivan Kentbank"

Serdivan Kentsel Otomasyon Projesi kapsamında hizmet veren Kentbank uygulaması ile Belediyeye gelen vatandaşlar tek yerden işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Serdivan Kentsel Otomasyon Projesi kapsamında hizmet veren Kentbank uygulaması ile Belediyeye gelen vatandaşlar tek yerden işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Serdivan Kentsel Otomasyon Projesi içerisinde yer alan Kentbank - Resepsiyon uygulaması ile vatandaşlar işlemlerini halletmek için birimler arasında gezmek zorunda kalmıyor. Belediyeye gelen vatandaşlar kendilerine ikram edilen çaylarını içerken işlemleri Kentbank personeli tarafından hallediliyor. 2010 yılından itibaren uygulanan sistem sayesinde belediye içerisindeki tüm hizmetler tek bir noktadan çözüme kavuşturuluyor.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada, Kentbank projesi ile vatandaşların birimler içerisinde gerçekleştirecekleri tüm işlemlerini, dilek ve şikayetlerini tek bir yerden en hızlı şekilde halledebildiklerini söyledi. Başkan Yusuf Alemdar, "Kentbank uygulamasında vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda işlemleri onlar için biz yürütüyoruz. Bu sırada onlar oturup çaylarını ve kahvelerini içiyor. Amacımız en kısa sürede işlemleri hallederek sonuca varabilmek. Çözüm odaklı planlanmış olan Kent Bank uygulamasında eğer vatandaşlarımızın işlemleri daha uzun sürecekse işlemleri tamamlandıktan sonra kendilerine tamamlandığı bilgisini içeren bir mesaj gönderiyoruz" dedi.

Başkan Yusuf Alemdar, Kentbank projesinin ve aynı proje içerisinde yer alan Resepsiyon uygulamasının 24 Ocak 2010 tarihinde başladığını belirterek, "Kentbank'ta görevli personelimiz tarafından belediyemize gelen vatandaşlarımıza; evrak kayıt, istek, şikayet, numarataj, imar bilgilendirme faaliyetlerinin yanı sıra dİğer tüm belediye işlemlerinde de hizmet veriliyor. Kent Bank'ta 2013 Ocak ayından bugüne kadar 2 Bin 146 istek şikayet ve 7 Bin 790 evrak kayda alındı" dedi.

Yapılan başvurularda yoğunluğun imar konusunda olduğunu ifade eden Alemdar, günde ortalama 150'ye yakın işlemin yapıldığı Kentbank'ta amacın vatandaşı yormadan ve birimler arası dolaştırmadan işlemlerini halletmek olduğunu söyledi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Alemdar Serdivan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title