Haberler

Hizmet Veremiyorlar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kısa adı AYTUGEB olan Turizm Alt Yapı Geliştirme ve Hizmet Birliği bünyesindeki Sarımsaklı ve Altınova’da bulunan Turizm Danışma Büroları’nın tamda turizm sezonu ortasında kapalı bırakılması vatandaşların tepkisini çekiyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kısa adı AYTUGEB olan Turizm Alt Yapı Geliştirme ve Hizmet Birliği bünyesindeki Sarımsaklı ve Altınova'da bulunan Turizm Danışma Büroları'nın tamda turizm sezonu ortasında kapalı bırakılması vatandaşların tepkisini çekiyor.

Özellikle Sarımsaklı'nın turizm alanında Ayvalık'ın en önemli cazibe merkezi olmasına rağmen bu bölgede yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek danışma bürosunun kapalı bırakılmasının kabul edilemez olduğu vurgulanıyor.

Sarımsaklı Merkez'de PTT Şubesi yanındaki ahşap seyyar binanın geçtiğimiz yıllarda içinde bulunan görevlilerce turistlere hizmet verdiğine işaret eden vatandaşlar geçtiğimi yıldan bu yana hizmet vermeyen turizm danışma bürosunun atıl vaziyette bırakılmasının Ayvalık'a yakışmadığını belirtiyorlar.

Muhabirimizin edindiği bilgiye göre; AYTUGEB'in iki yıl önce Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na sunduğu bir proje kapsamında, GMKA tarafından bölge genelindeki turizm danışma bürolarında çalışan personellerin aylık ücretlerinin ödendiği ancak sonrasında kurum içerisinde ortaya çıkan sorunlar nedeniyle bu projenin askıya alındığı bildirildi.

Bu gelişme üzerine personeline ücret ödeyemeyen AYTUGEB, Ayvalık Merkez'deki danışma bürosu dışındaki Altınova ve Sarımsaklı'daki turizm danışma bürolarını kapatma kararı aldı.

Bütünşehir Yasası kapsamında belde belediyelerin kapatılması ve Ayvalık Kaymakamlığı'nın da AYTUGEB'e ekonomik desteğini çekmek zorunda kalmasının ardından iyice ekonomik açmazlara giren birlik, sadece Ayvalık Belediyesi'nin gelirlerinin binde 3'ü ile hizmetlerini sürdürebilmek zorunda bırakıldı.

Ayvalıklı turizm yatırımcılarıyla, turizm işletmelerinin çatı örgütü konumundaki AYTUGEB'in içine düştüğü mali zorluğa karşın, yıllık ödemeleri gereken aidatlarını da ödemeyince birlik, artık neredeyse hizmet veremeyecek duruma düştü.

AYTUGEB, ekonomik anlamda zor bir sürece girince de birliğin bünyesindeki Altınova ve Sarımsaklı Turizm Danışma Büroları da kapalı kalarak, atıl duruma düştü.

Konuyla ilgili isminin açıklanmasını istemeyen bir AYTUGEB yetkilisi, Ayvalıklı turizmcilerin birliğe olan aidat borçlarını ödemediği sürece AYTUGEB'in ilçe turizminin kalkınmasına katkı sağlayamayacağına işaret ederek, birlik üyesi turizm tesisleriyle, turizm işletmecilerinin üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğinin altını çizdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarımsaklı Balıkesir Altınova Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title