Haberler

Hizmet-İş'ten Avusturya Gezisi

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası, Seyit Burhanettin Meslek Lisesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yürüttüğü Yeterliliğe Dayalı Eğitim Programı kapsamında, Kayseri Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan ve Talas Belediyesi yetkililerinden oluşan bir heyetle...

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası, Seyit Burhanettin Meslek Lisesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yürüttüğü Yeterliliğe Dayalı Eğitim Programı kapsamında, Kayseri Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan ve Talas Belediyesi yetkililerinden oluşan bir heyetle Avusturya'nın başkenti Viyana'ya bir çalışma gezisi gerçekleştirildi.

Çalışma gezisine Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Genel Merkez uzmanlarımız ve proje danışma kurulu Kayseri Eğitim ve İstihdam Platformu üyeleri katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik çalışma gezisi kapsamında Viyana Mesleki Eğitim ve Yeterlilik Enstitüsü, teknik lise ve fabrika gezileri gerçekleştirildiğini söyleyerek, "Avusturya'nın başkenti Viyana'da çalışma hayatı, mesleki eğitim, belgelendirme, sertifikalandırma süreci ve istihdam konuları hakkında yetkililerden bilgi aldık. 20 kişilik heyetimizle teknik lise atölyelerini gezdik, bölümlere ait bilgiler ve müfredatlar hakkında bilgiler aldık." Dedi.

Yeterliliğe Dayalı Eğitim Programıyla Genç Makine Bakımcılar Yetiştirme Projesi'nin kapsamı genişletilerek özel ve kamu kuruluşlarında makine bakımcısı olarak çalışanlara MYK belgesi verileceğini de söyleyen Çelik, " Projemiz öncelikli lise ve dengi okullarda eğitimini yeni bitirmiş ve devam eden öğrencilere yönelikti. Kapsamını genişleterek Kayseri'de ikamet eden ve en az 2 yıl makine bakımcısı olarak belediyeler, kamu kurumları ve özel sektörlerde çalışan MYK Belgesi olmayanlara 60 saat eğitimin sonunda sınav yapılacak ve sınavı kazananlara da MYK belgeleri verilecektir" dedi.

Çelik; sınav ücretlerinin de proje kapsamında karşılanacağını söyleyerek şöyle devam etti, " Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde veya diğer kuruluşlarda MYK belgesi olmayan en fazla 29 yaşına kadar ve 2 yıldır makine bakımcısı olduğunu belgeleyenlerin bu eğitimden yararlanacaktır. Yaklaşık 800 Türk Lirası olan MYK sınav ücretleri de proje kapsamından ödenecektir. Şartları uyan arkadaşlarımızın sendikamıza veya Seyit Burhanettin Endüstri Meslek Lisesine 01.01.2017 tarihinden önce gelerek müracaat etmeleri gerekmektedir" dedi.

Çelik son olarak 2017 yılında Tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfında olup Bakanlıkça yayımlanacak tebliğlerde yer alan mesleklerde MYK Belgelerinin alınmasının zorunlu olacağını da sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hizmet İş Sendikası Avusturya Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title