Haberler

Hizmet İş Sendikasının Üye Sayısı Şanlıurfa'da 8 Bine Ulaştı

Hizmet İş Sendikası’nın Şanlıurfa’da üye sayısı 8 bine ulaştı.

Hizmet İş Sendikası'nın Şanlıurfa'da üye sayısı 8 bine ulaştı. Hizmet İş Hizmet Şube Başkanı ve Hak-İş Sendikası Şanıurfa Temsilcisi Seydi Eyüboğlu, "8 bine ulaşan üye sayımızla çığ gibi büyüyoruz" dedi.

Hizmet İş sendikası Şanlıurfa Şubesi Başkanlığı'na yaklaşık 7 ay önce seçilen Seydi Eyüpoğlu ile birlikte, hızla büyüyor. Şanlıurfa Büyükşehir, ŞUSKİ, Karaköprü, Haliliye, Eyyübiye, Siverek ve Harran Belediyeleri ile bazı hastaneler ve müzelerde örgütlü olan Hizmet İş sendikası, imza attıkları önemli sözleşmelerle dikkat çekiyor. Üyesi sayısı 8 bine ulaştığını belirten Eyüpoğlu, "8 bine ulaşan üye sayımızla çığ gibi büyüyoruz. Amacımız örgütlü işçi sayımızı daha da arttırmak ve çalışanların haklarını daha güçlü bir şekilde savunabilmek.Biz ilkleri gerçekleştirmek istiyoruz. Atacağımız güçlü adımlarla bölgede işçi haklarının mücadelesini en iyi biçimde verip, çalışanlarımıza insanca yaşamalarını sağlayacak kazanımlara kavuşturmak istiyoruz" dedi. İş yaşamına zabıta memuru olarak başlayan Eyüpoğlu, ancak işçilerin daha iyi haklar almasının yolunun sendikal mücadeleden geçtiğini görmesi nedeniyle sendika temsilciliğine soyunduğunu ifade etti. Taşeron çalışanların arasından gelen, işçi kökenli bir sendikacı olması nedeniyle tüm üye ve çalışanlardan destek gördüğünü anlatan Eyüpoğlu, "Hızla artarak 8 bin üye sayısı, bizim için kafi değil. Hedefimiz, üye sayımızı çok daha yukarılara çekmek" diye konuştu. Birçok iş kolunda da örgütlenme çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Seydi Eyüpoğlu, şu anda diğer iş kollarını da dahil ettiklerinde 12-13 bin kişilik bir kitleye hitap ettiklerini vurguladı.

Toplu sözleşme yapmanın bir sendika için tek görev olmadığını, işçileri sürekli ziyaret ederek, beklentilerini, sorunlarını ve önerilerini dinlediklerini kaydeden Eyüboğlu, "İşçilerimiz sağ olsunlar vefa sahibi. Beni görmediklerinde arayıp nerede kaldın başkan diye soruyorlar. Onlarla olmak, dertlerine çözüm bulmak benim en büyük mutluluk kaynağım" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hizmet İş Sendikası Karaköprü Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title