Haberler

Hizmet-İş Sendikasının 35'inci Kuruluş Yıl Dönümü

Hak İş ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Arslan: "Misyonumuz ve duruşumuzdan rahatsız olanlar gazete ve televizyonlarında, Hak İş ve bağlı sendikalarımıza karşı linç girişiminde bulunmakta, çarpık haberlerle kampanya yürütmektedir.

Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Misyonumuz ve duruşumuzdan rahatsız olanlar gazete ve televizyonlarında, Hak-İş ve bağlı sendikalarımıza karşı linç girişiminde bulunmakta, çarpık haberlerle kampanya yürütmektedir. Biz, bunlar karşısında asla yılmayız" dedi.

Arslan, Hizmet-İş Sendikasının 35'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada,  sendikanın toplam bin 89 iş yerinde örgütlü konuma geldiğini söyledi.

Bu yıl "Hakkın bize emanet" temasıyla etkinliklerinin startını verdiklerini belirten Arslan, sendika olarak örgütlenme kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Çalışma hayatının giderek tahammül edilemez bir taşeron sektörüne dönüştüğünü savunan Arslan, kölelik sistemiyle eş değer bir hale gelen, kabul edilemez buldukları alt işverenlik uygulamasını teşvik eden politikaların, terk edilmesini istediklerini belirtti.

Arslan, bugün sadece yerel yönetimlerde yaklaşık 400 bin emekçinin güvencesiz koşullarda, taşeron işçi olarak çalıştığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Başta belediyeler olmak üzere, kamu ve özel sektörde her geçen gün daha da yaygınlaşan taşeron işçilik uygulaması, çalışma hayatının acil çözüm bekleyen, kangren olmuş en temel sorunudur. Örgütsüzlüğü, güvencesiz çalışmayı, kayıtdışılığı, kuralsızlığı tetikleyen, insan onuruna yaraşır, düzgün iş tanımını yok sayan taşeron işçilik, çalışma hayatının dengelerini bozmakta, ekonomik ve sosyal olarak, büyük bir tahribat yapmaktadır. Yaşanan mağduriyetlere ilişkin yasal düzenlemeler yeniden ele alınmalı ve güvencelere kavuşturulmalıdır."

-"1 milyon taşeron işçinin umutlarıyla oynandı"-

Son günlerde taşeron işçilikle ilgili medyada yer alan "taşeron işçilerine kadro verileceği" yönündeki haberlerin, umutları artırdığını vurgulayan Arslan, "Ancak Maliye Bakanlığı, böyle bir çalışmanın olmadığını belirterek, bunu kesin olarak yalanlamıştır. Biz bu noktada 1 milyon taşeron işçinin umutlarıyla, duygularıyla oynandığını düşünüyoruz. Taşeronluk sistemine kökten ve doğrudan karşıyız" diye konuştu.

Arslan, çalışma hayatının çözüm bekleyen önemli sorunlarından bir diğerinin de kıdem tazminatı olduğunu belirterek, "Biz, kıdem tazminatı haklarımızın garanti edilmesinden yanayız. Kıdem tazminatının kaldırılması, yok edilmesi, düşürülmesi gibi bir yaklaşımı asla kabul etmeyeceğiz" dedi.

-"Hak-İş ve Hizmet-İş'le ilgili müthiş bir algı operasyonu yürütülmekte"

İstanbul merkezli operasyonunun, Türkiye'de uluslararası projelerin, komploların hangi boyutlarda olduğunu gösterdiğini belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Ortaya çıkan tabloda eğer bilinen, tespit edilen, varsa kim milletimizin, devletimizin, insanımızın emeğinden, alın terinden 1 liralık yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet almışsa bunun hesabı sorulmalı, arkasında durmalı ve gereği yapılmalıdır. Bu operasyonlar yapılırken masumiyet karinesini, soruşturmanın gizliliğini ve insanları suçlamanın herhangi bir belgesi olmadan suçlu gösteren anlayışı da asla kabul edemeyiz. Hak-İş ve Hizmet-İş de bu komplolara çekilmektedir. Hak-İş ve Hizmet-İş'le ilgili müthiş bir algı operasyonu yürütülmektedir. Misyonumuz ve duruşumuzdan rahatsız olanlar gazete ve televizyonlarında, Hak-İş ve bağlı sendikalarımıza karşı linç girişiminde bulunmakta, çarpık haberlerle kampanya yürütmektedir. Biz, bunlar karşısında asla yılmayız."

Etkinliğe TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, çeşitli sendika temsilcileriyle 81 ilden gelen taşeron işçiler de katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Hizmet İş Sendikası Mahmut Arslan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500

Yorumlar (1)

mustafa armutcuarmutcu42@hotmail.com:

hizmetiş ve hak iş sendikasını destekliyoruz ve dikkate alınmalı diyor tüm taşören işcileri

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title