Haberler

Hizmet-iş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı 'İşçileri Bilgilendirme' Toplantısı Düzenledi

Hak-İş Kayseri Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen İşçileri Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Sendikacı değilseniz, yoksunuz" dedi.

Hak-İş Kayseri Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen İşçileri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Sendikacı değilseniz, yoksunuz" dedi.

Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hizmet-İş ve Hak-İş Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, "Hizmet-İş Sendikamız 36 yıldır ilkeli, kararlı, onurlu, gururlu bir şekilde her geçen gün büyüyerek Türkiye'de iş kolunda birinci olduysa, gece gündüz her zaman üyelerinin yanında onların dertleri ve sıkıntıları ile birebir ilgilenirken, Kayseri Şubemiz de aynı çizgiden sapmadan hiçbir zaman sendikasının yolundan çıkmadan her geçen gün büyüyerek sayısını 7 binlere ulaştırarak Hizmet-İş Sendikamıza hizmet etmekteyiz. Bizler, huzur şehri Kayseri'de yıllardır işçilerimiz ve sendikamız hiçbir sıkıntı çekmeden işverenlerimizle tam bir uyum içerisinde çalışmaktayız" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki ise, "Geriye doğru baktığımda, başımı yastığa koyduğumda vicdanımı rahatsız edecek hiçbir işim olmadı. Çok çalıştım. Gece, gündüz demeden uğraştım. Bu şehirde altyapıyla uğraştım, Allah'a şükür bitirdim. Üstyapıda binlerce iş yaptık. 8 tane mafya işgalli parkları 850'ye çıkardık. 3 bin tane sokak ve caddeyi 7 bine çıkardık. Her bir alanda gece gündüz demeden iş yaptık. Sonra devasa projeler yaptık. Birçok şehir yapamadı, barajlar yaptık. Diğer birçok şehirde yapılamayan Erciyes'te kayak merkezleri yaptık. Yine belediyelerin işi olmamasına rağmen ülkenin en güzel stadyumunu yaptık, raylı sistemler yaptık. Aklınıza gelebilecek birçok alanda büyük bir mücadele örneği gösterdik. Belki de belediyelerin işi olmamasına rağmen serbest bölgeler kurarak binlerce işçi kardeşimizin çalışmasını sağladık" ifadelerini kullandı.

"SENDİKACI DEĞİLSENİZ YOKSUNUZ"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, sendika üyelerine seslendi. 'Sendikacı değilseniz, yoksunuz' diyen Arslan, "Geçen yıl Haziran ayında bir kanun çıktı biliyorsunuz, toplu sözleşme yolunu açtı. Şuna inanın, bu uzun bir mücadele ile oldu. Önce sendikaya üye oldu. Hatırlayın Kayseri Büyükşehir, Ocak 2014'te önce taşeron firmalardaki arkadaşlarımız sendikamıza üye oldu. Biz kampanyayı Ocak ayında başlattığımızda Kayseri'de üyelik işlemleri büyük ölçüde tamamlanmıştı. Sendikacı değilseniz yoksunuz, bizim için değil işveren için yoksunuz. Keyfi uygulamalar, işten atmalar, fazla çalıştırmalar, tazminatsız, mesaisiz çalıştırmalar hepsini yaşadınız. Sendikalı olmak bütün bunları reddetmektir, bütün bunlara karşı direnmektir. Bütün bunlara karşı ben varım demektir. İşte sendikalı olmanın ne anlama geldiğini siz görüyorsunuz" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Arslan Ak Parti Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title