Haberler

Hizmet İş Sendikası Doğan ve Güven'le Bir Araya Geldi

Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığının her ay düzenli olarak yaptığı yönetim, denetim, disiplin baş temsilci ve temsilcilerden oluşan temsilciler meclisi toplantısı bu ay Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait Harikalar Diyarı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığının her ay düzenli olarak yaptığı yönetim, denetim, disiplin baş temsilci ve temsilcilerden oluşan temsilciler meclisi toplantısı bu ay Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait Harikalar Diyarı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen toplantıya 24. Dönem Milletvekili ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Başbakan Başdanışmanı Ahmet Doğan, Kayseri İl Müftüsü Doçent Dr. Şahin Güven ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığına bağlı işyerleri sendika temsilcileri katıldı. Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik yaptığı açılış konuşmasında Doğan ve Güven'e yapılan toplantıya katıldıkları için teşekkür ederek çalışma hayatının sorunları hakkında bilgiler verdi.

24 Ocak 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen Hizmet-İş Sendikasının 38. Kuruluş yıldönümünde çok önemli kararların alındığını belirten Çelik şu şekilde devam etti; " Hak-İş Konfederasyonu Genel Kurulunda Sayın Başbakanımızın kamuda taşeron firmalarda çalışan işçilerin toplu iş sözleşmelerinin biran evvel ivedilikle yapılması için talimat veriyorum demesine rağmen yaklaşık 3 aydır toplu iş sözleşmelerimiz Kamu İşverenleri Sendikasıyla yapılamamaktadır. Şuanda yapılan toplu iş sözleşmeleri Yüksek Hakem kanalı ile yapıldığından sıkıntılı bir süreç devam etmektedir. Yüksek Hakem Heyetinin yapmış olduğu sözleşmelerde maalesef üyelerimizin ve bizim beklentilerini karşılamamaktadır. Daha önce de belirttiğimiz gibi asgari ücretin 1.300 TL olması açlık sınırının altında olmasına rağmen olumlu karşılamıştık. Fakat çalışanın sırtında ki vergi yükü hafifletilmediği müddetçe bu sıkıntılar giderilemez. Yılbaşında almış olduğumuz ücretle yıl ortasında aldığımız ücret vergiden dolayı farklıdır. Asgari ücrette bundan dolayı 1300 TL'nin altına düşecektir. Kamuda çalışan kadrolu işçilerinde belini kıran vergi yükü içinde yeni bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Yüzde 27 vergi, yüzde 14 SGK, yüzde 1 de işsizlik kesintisi yapıldığı zaman ücretlerimizden yüzde 42 oranında vergi kesinti olmaktadır. Bunun da biran önce düzeltilmesini istiyoruz."

Çelik, " Bizim önceliklerimiz arasında kamuda taşeron firmalarda çalışan arkadaşlarımızın biran evvel toplu sözleşmelerinin yasal süre içerisinde bitirilmesidir. Bununla ilgili Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanımızın yapmış olduğu çerçeve sözleşme hükümete önerilerimiz içerisindedir. Ayrıca asıl iş, yardımcı iş tanımlaması da buralarda çalışan arkadaşlarımızın kafalarını epey karıştırmış ve huzursuz etmiştir" dedi.

Konuşmasında sivil anayasa hakkında da bilgiler veren Çelik, "28 Ocak 2016 tarihinde Hak-İş Konfederasyonu, Memur-Sen ve Müsiat'ın öncülüğünde Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla 16 sivil toplum kuruluşunun tam destek verdiği Türkiye Anayasa Platformu gerçekleştirilmiştir. Bizler Hak İş Kayseri İl Temsilciliği ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı olarak 'Yeni Yasa İçin Hep Birlikte' temalı programı destekliyoruz. Bu konuda da elimizden ne geliyorsa da yapmaya hazırız" diye konuştu.

Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliğinin öncülüğünde Bayır Bucak Türkmenlerine un kampanyası başlatıldığını söyleyen Çelik kendilerinin de Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi olarak kömür kampanyası başlattıklarını belirterek, " Arkadaşlarımızdan az çok demeden bir torba kömür dahi olsa bir kampanya başlattık. Kayserimizde çok sayıda insan soğuk günlerde soba yakmadan günleri geçiriyorlar. İnşallah onların sıkıntılarına bir nebzede olsa katkıda bulunacağız" dedi.

Daha sonra toplantıya katılan işyeri temsilcileri sıkıntılarını ve çalışma hayatında yaşadıkları sorunları tek tek söz alarak anlattı.

24. Dönem Milletvekili ve Sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu Başbakan Başdanışmanı Ahmet Doğan da Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikasının sağduyulu bir çerçeve içerisinde kararlar verdiğini söyleyerek, "Burada anlatılan sıkıntıları bende Başbakanımıza en kısa zaman içerisinde iletip çözülmesine katkıda bulunacağım" dedi.

Kayseri İl Müftüsü Doçent Dr. Şahin Güven'de toplantı da sivil toplum kuruluşlarının öneminden bahsederek Hizmet-İş Sendikasının her zaman doğru bir çizgiyi düstur edindiğini söyledi.

Programın ardından Şube Başkanı Çelik Doğan ve Güven'e katılımlarından dolayı teşekkür ederek sendikalarının yaptırmış olduğu hediyeyi takdim etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hizmet İş Sendikası Şahin Güven Ahmet Doğan Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title