Haberler

Hizmet-iş Sendikası Başkanı Eyüpoğlu,

Hak-İş Konfederasyonu Şanlıurfa Şube Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Başkanı Seydi Eyüpoğlu, Türkiye’de 800 bin taşeron işçi bulunduğunu açıklayarak, ülkede taşeron sisteminin giderek yaygınlaştığını ifade etti.

Hak-İş Konfederasyonu Şanlıurfa Şube Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Başkanı Seydi Eyüpoğlu, Türkiye'de 800 bin taşeron işçi bulunduğunu açıklayarak, ülkede taşeron sisteminin giderek yaygınlaştığını ifade etti.

Başkan Eyüpoğlu, Türkiye'de 800 bin taşeron işçi bulunduğunu açıklayarak, sayının da her geçen gün arttığını ifade etti. Türkiye'de taşeron sisteminin giderek yaygınlaştığını belirten Eyüpoğlu, "Şu anda Türkiye genelinde 800 bin taşeron çalışan var. Modern kölelik dediğimiz bu sistemi ortadan kaldırmak çok güç. Bizim çabamız taşeronların yaşam standartlarını yükseltmek içindir" dedi.

KADRO TALEBİ

Yaklaşık 8 bini Hizmet İş'te olmak üzere toplam 12 bin üyenin bulunduğu bir kitleyi temsil eden ve Şanlıurfa'da 'taşeron dostu' olarak bilinen Eyüpoğlu, siyasilerin sürekli taşeron işçilere kadro sözü verdiğini ancak, bu vaadin bir türlü gerçekleştirilemediğine de dikkat çekti. Son seçimlerle koalisyon döneminin sona erdiğini hatırlatan Eyüpoğlu, taşeron işçilere kadro verilmesi yönündeki mücadeleyi sürdürdüklerini kaydetti.

Başkan Eyüpoğlu, Türkiye genelinde sayıları 800 bini bulan taşeronların tamamına kadro verilmesinin de mümkün görünmediğini gerçeğinin de farkında olduklarını da sözlerine ekledi. Bu tabloda yapılabilecek en iyi işin taşeronlara ailelerini geçindirebilecek, insanca yaşama standardı sağlayacak hakları elde etmek olduğunu vurgulayan Eyüboğlu, "Zabıta memurları gibi kolluk görevini üstlenen taşeronlar eskiden çalıştırılmıyordu. Şimdi bu alanda da taşeronlaşma var. 2009 yılına kadar o birimlerde işçi çalıştırılamıyordu. Yasa değişikliği ve memur yetersizliği nedeniyle 6 aylık görevlendirme şeklinde arkadaşlarımızı çalıştırmaya başladılar" dedi.

Eyüpoğlu, yaptıkları toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri sırasında belediye başkanlarının da kendilerinden desteklerini esirgemediğini belirtti. Belediye başkanlarına teşekkür eden Eyüpoğlu, "Taşeron konusuna insani açıdan bakmak lazım. En zor işlerde onlar çalışıyorlar ve en az maaşı da yine onlar alıyorlar. Taşeronların, aynı işi yapan kadrolu memur düzeyinde maaş alması gerekir. Biz arkadaşlarımızın yaşam standratlarını ne kadar yükseltebilirsek o paralelde mutlu olabiliyoruz" dedi.

Başkan Eyüpoğlu, halen merkez Eyyübiye ilçesi ve Karaköprü Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiğini, buradan da taşeronların lehine iyi sonuçlarla masadan kalkacaklarına inandığını sözlerine ekledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hizmet İş Sendikası Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title