Haberler

Hızlı Trende Ankara-İstanbul Bilet Fiyatı Belirlendi

Güncelleme:

Ankara - İstanbul hızlı treni, ilk hesaplamalara göre 70-80 TL arasında bir fiyatla yolcu taşıyacak.

Ankara ile İstanbul’u birbirine bağlayacak hızlı tren için geri sayım başladı. 

Hızlı tren biletleri, otobüsten pahalı, uçaktan ucuz olacak. 

TCDD, bu konuda teknik bazı çalışmalar yapıyor. İlk hesaplamalarda 70-80 TL arasında bir fiyat ortaya konuldu. Ancak bu rakamın yeniden revize edileceği belirtildi. 

Bilet fiyatlarının bu rakamın altında belirlenebileceği kaydediliyor.

İLK TREN İSTANBUL'A ULAŞTI

Ankara’dan hareket eden test treni Piri Reis, önceki gün bir süredir test edilen hattı kullanarak İstanbul- Pendik’e ulaştı. Yol güvenliği ve sertifikasyon çalışmaları sürdürülen ve tamamlandığında 250 kilometre hıza çıkacak olan hızlı tren, test sürüşlerinde 180 kilometreyi gördü. Mart başından itibaren “test” sürüşlerine başlayan Piri Reis, Ankara’dan İstanbul-Pendik’e uzanan test amaçlı seferler yapıyor. TCDD kaynakları, en son önceki gece Piri Reis’in Pendik’e ulaştığını belirterek, “Piri Reis, daha önce de Ankara’dan İstanbul’a kadar başarıyla test sürüşleri gerçekleştirdi” dedi.

SEÇİM ÖNCESİ ZOR GÖRÜNÜYOR

Zaman darlığı ve seçim yasakları dikkate alındığında 30 Mart yerel seçimleri öncesinde hattın hizmete açılması mümkün görünmüyor. Hattın, izleyen aylarda (nisan-mayıs) açılması ve ticari seferlerin başlaması bekleniyor.

İYİLEŞTİRİLMİŞ HAT

Hızlı tren, Sakarya’da devam eden tünel çalışmaları (iki farklı paket olarak inşa edilen Doğançay Ripajı) nedeniyle Pamukova, Arifiye, Sapanca arasında yeniden elden geçirilip iyileştirilen konvansiyonel hattı kullanacak. Söz konusu konvansiyonel çift hat, hızlı trenin Ankara ile İstanbul arasında planlanan hızının düşmesine yol açacak. Bu nedenle başlangıçta Ankara-İstanbul- Pendik seyahat süresi 3 saat 30 dakika olacak. Doğançay Ripajı’nın ilk bölüm inşaatı, bu yılın ikinci yarısında tamamlanacak.

TOPLAM 523 KİLOMETRE

Ankara-İstanbul hızlı tren hattı toplam 523 kilometre uzunluğa sahip. Bunun, 276 kilometrelik Ankara- Eskişehir bölümü 2009 yılında hizmete açıldı. Eskişehir-İstanbul arasındaki 247 kilometrelik bölümünün de seçimler sonrasında hizmete girmesi bekleniyor.

Kaynak: HT

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Piri Reis İstanbul Pendik Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (16)

cengiz tuğtağmerfa.23@hotmail.com:

hayırlı olur inşallah hükümetin çaldı diyoruz çırptı diyoruz ya bir önceki hükümetlerinde çartıklarını duyduk peki ne yaptılar bu hükümetin yaptıklarıda ortada türkiye herkes elini vicdanına koysun her ne olursa olsun herkes ektiğini biçer bunuda unutmamak lazım

26
8
yanıtYanıtla
cenap durancenapduran@gmail.com:

pendik ten sonra istanbul içine gelmek de bir 3 saat daha...)))) komik...çok hızlıymış

12
19
yanıtYanıtla
dolunayesinalibasoglu@gmail.com:

ey gidddi eyyy chp bi bolu tünelini 30 yılda tamamlayamamıştı geldi AK PARTİ YAPTI

20
7
yanıtYanıtla
rdr54hakanyaguz@hotmail.com:

sakın böyle deme yoksa sana KOYUN derler arkadaşım aman haaa ;)

yanıt0
yanıt0
saliheminem_burcin@hotmail.com:

inandirici degil yani

2
22
yanıtYanıtla
1071orhan-berber@web.de:

benim aziz vatanimda hizli trenin hayali bile hayal edilmezdi

15
5
yanıtYanıtla
VATANDAŞvatan@das.com:

SAYIN BAŞBAKANIM HIZLI TREN FİYATLARI BU HABERE GÖRE ÇOK AŞIRI PAHALI... 50 TL Yİ GEÇMEMESİ GEREKİR... GARİBAN VATANDAŞLARINIZ MEMLEKETTE BİR HAYLİ VAR... SÜREKLİ KULLANAN KESİM DE OLACAK... ZENGİN ZATEN ÖZELLE GİDER VEYA BİNECEKSE PARASINI VERİR ZATEN... ACİL OLARAK KONUYA EL ATMANIZI ARZ EDERİM...

16
2
yanıtYanıtla
AHMEDahmet.duygu@hotmail.com:

Bence uçak fiyatların üstünde olması gerek. Hızlı tren yerine ben uçakla gidecem. 1 sırada uçak 2 sırada Şehirler arası otobüs 3 sırada Tren olması gerek. E gariban eskisi gibi otobüs talim. Nerede kaldı MİLLETE hizmet. Yine maddi durumu iyi olan hizmet. Sn bakan Lütfü Elvan gariban çilesin çeksin Zenginler sefasını sürsün.

12
6
yanıtYanıtla
rdr54hakanyaguz@hotmail.com:

arkadaşım otobüs zaten 60 lira 6 saatte anca gidiyor uçak desen havaalanı ulaşımlar kat bakalım kaç para yapıyo??

yanıt0
yanıt0
AHMEDahmet.duygu@hotmail.com:

Sevgili kardeşim RDR54@ 50 tl altında göndersin yazıyı iyi oku. YHT yine zenginler hizmet edecek. Ben emekliyim günü birlik İstanbula ziyaret etsem kötümü tarihi yerleri gezer dönerim.

yanıt0
yanıt0
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title