Haberler

Hızlı Okuma Şampiyonundan Aydınlılara Beyni Etkin Kullanma Semineri

Türkiye 2007 Memoriad Hızlı okuma şampiyonu Gül Atay, Yüksel Yalova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde 'Beyni Etkin Kullanma' semineri verdi.

Türkiye 2007 Memoriad Hızlı okuma şampiyonu Gül Atay, Yüksel Yalova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde 'Beyni Etkin Kullanma' semineri verdi.

Hafızanın temel ilkeleri ve beyni etkin kullanmakla ilgili önemli noktalara değinen Gül Atay, spor, müzik ve sanatın beynin gelişmesinde çok önemli bir fonksiyonu olduğunu belirterek, beynin hangi durumlarda aktif çalıştığını, örneklendirerek, resimler üzerinde gösterdi. Çok kitap okumanın beyin, hafıza ve muhakeme yeteneğine yaptığı olumlu katkıları anlattı. Beynin iki yarım küreden oluştuğunu, bunların sağ ve sol lop olarak isimlendirildiğini ifade eden Atay; sanat, resim, müziğin, sağ lop fonksiyonlarından olduğu, bu yüzden Güzel Sanatlar Lisesi'nde okumanın avantajlı bir durum olduğunu öğrencilere söyledi. Sol lop fonksiyonlarından olan mantık, matematik, analiz, detay gibi konularla bilinçli bir uğraş içine girilirse hayat boyu başarının onlarla olacağının ise üzerinde durdu.

Gül Atay, okumanın kendi hayatına yaptığı olumlu katkıları da örneklerle anlattı. Hafızasının kuvvetli olmasının sırlarını verdi. Bildiklerini gençlerle paylaşmanın onu çok mutlu ettiğini, hayatına anlam kattığını ifade eden Atay; "Hayattaki amacım; bilgili, duyarlı, ahlaklı ve iyi gençler yetişmesine katkıda bulunmaktır. Bu amaç uğruna yollara düştüm ve her yerde, herkese bunları anlatmayı hedefliyorum. Bir anne olarak, kendi çocuklarıma ne kadar önem veriyorsam, toplumu oluşturan bütün gençlere de aynı önemi gösterdiğime inanıyorum. Nazilli'de de aynı çalışmayı başka okullarda severek yapacağım. Beynimizi tanırsak, onu etkin ve verimli kullanabileceğimizi, bunun da hayat kalitemizi artıracağını görebiliriz" dedi.

GÜL ATAY KİMDİR?

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, 1962 yılının 14 Mayıs'ında; hem anneler günü ve hem de kurban bayramının birinci günü olan bir zamanda dünyaya gelmiş; eşi benzeri bulunmayan bir ailenin en küçük ferdi olarak. İlk, orta ve lise eğitimini Polatlı'da, üniversite eğitimini Ankara'da tamamladı. Evli ve biri kız, ikisi oğlan, üç çocuk annesi. Evliliğinin ilk sekiz senesi Ankara'da geçti, 1991 yılının Eylül ayında, eşinin memleketi olan Nazilli'ye yerleşti ve halen Nazilli'de yaşamakta. Ankara'da 1987 yılında başlayan çalışma hayatı, Nazilli'de de sürmüş ve 20 yıllık süresini alnının akıyla tamamlayıp 2007 yılının Temmuz ayında emekli olmuş. Hayatı boyunca kitaplardan kafasını kaldırmamış, hep okumuş. Okumaya olan bu tutkusu onu, 2007 Memoriad Hızlı okuma şampiyonu yapmış. Bu yarışma onun hayatında bir dönüm noktası olmuş. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Yalova Nazilli Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title