Haberler

Hızarcıda Beklerken Yeniden Dikilen 800 Yıllık Zeytin Ağacı Filiz Verdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Zeytin ağacı detay - Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile röportaj- Belediye çalışanlarının ağaçla ilgilenmesi Hızarcıda beklerken yeniden dikilen 800 yıllık zeytin ağacı filiz verdi- Mersin'de, hızarcıya odun yapılmak üzere getirilen ve yaklaşık 800 yıllık olduğu belirtilen zeytin ağacı, tekrar dikilmesinin ardından filiz verdi- Toroslar Belediye Başkanı Tuna: "Uzmanlar bu zeytin ağacı gövdesinin 800 yıllık olduğunu söylediler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Zeytin ağacı detay - Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile röportaj- Belediye çalışanlarının ağaçla ilgilenmesi Hızarcıda beklerken yeniden dikilen 800 yıllık zeytin ağacı filiz verdi- Mersin'de, hızarcıya odun yapılmak üzere getirilen ve yaklaşık 800 yıllık olduğu belirtilen zeytin ağacı, tekrar dikilmesinin ardından filiz verdi- Toroslar Belediye Başkanı Tuna: "Uzmanlar bu zeytin ağacı gövdesinin 800 yıllık olduğunu söylediler. Hızarın üzerinde dururken hızarcı arkadaştan rica ettik ve yeniden toprakla buluşturduk" Mersin'de hızarcıda doğramayı beklerken belediye görevlileri tarafından fark edilen ve yaklaşık 800 yıllık olduğu tahmin edilen zeytin ağacı, yeniden dikilmesinin ardından filiz verdi. Adana yolunda dikili olan ve odun yapılması için kesilen 800 yılık zeytin ağacı gövdesi, bir hızarcı tarafından satın alındı. Bu sırada belediye yetkililerince fark edilen 4 ton ağırlığındaki ağaç, hızarcıdan alınarak vinç yardımıyla tekrar toprakla buluşturuldu.Toprakla buluşturduktan sonra filiz veren ağacın gövdesine, 3 yıllık başka bir zeytin ağacı aşılanarak tekrar güçlenmesi sağlandı. Ardından gövdesi bezle sarılan ağaç, nem oranı dengede tutularak yeşermesi için her gün sulanıyor.- "Hızarcıdan rica ederek aldık"-Toroslar Belediye Başkanı Tuna, zeytin ağacının dikildiği alanda gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak ekolojik dengenin bozulmaması için ellerinden gelen mücadeleyi verdiklerini söyledi.Zeytin ağacı gövdesini hızarın önünde gördüklerini ve hızarcıdan rica ederek aldıklarını anlatan Tuna, şöyle konuştu: "Uzmanlara göre bu zeytin ağacının gövdesi 800 yılın üzerinde. Hızarın üzerinde dururken hızarcı arkadaştan rica ettik ve yeniden toprakla buluşturduk. Uzman arkadaşın söylediği teknik şartlarda vinç yardımıyla yeniden toprakla buluşturduk. Diktikten sonra filiz attı. Kökünün tutması üzerine bir adet 3 yıllık zeytin ağacı fidesi yaptık."Zeytin ağacı gövdesinin 4 ton ağırlığında olduğunu aktaran Tuna, yeniden tutması için her gün kök salma ilacı verdiklerini ve gövdesini ıslak tuttuklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tuna Hamit Tuna Toroslar Mersin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

DTMobil-IOS:

Her ne kadar aynı yolda olmasak ta adam gibi adam Hamit Tuna

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

TebrıklerTopraktan geldık topraga gıdecegızButun agaclarBırgun tekrar yeserecek

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title