Haberler

Hizan'daki Terör Operasyonu

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Hizan ilçesi kırsalında terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan 4 asker ile bir köy korucusunu ziyaret etti.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Hizan ilçesi kırsalında terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan 4 asker ile bir köy korucusunu ziyaret etti.

Hizan ilçesinin Nazar Bölgesi Mensur Tepesi yakınlarındaki arazide önceki gün arama ve tarama faaliyeti yürüten jandarma ekibine, terör örgütü PKK üyeleri tarafından düzenlenen saldırı ve ardından çıkan çatışmada yaralanan 4 asker ve bir köy korucunun Tatvan Devlet Hastanesindeki tedavileri sürüyor.

Vali Çınar, tedavi altındaki asker ve korucuları, hastanede ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Vali Çınar, terör örgütünün ilk ateşiyle asker ve korucuların hafif yaralandığını, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Çatışma bölgesinde arama ve tarama çalışmalarının devam ettiğini belirten Çınar, şöyle konuştu:

"Baharla mağara, sığınak ve inlerinde olan teröristlerin tekrar alana çıkıp faaliyet yapma durumları söz konusu. Bu anlamda güvenlik birimlerimiz sürekli operasyonlar yapıyor. Vatandaşlarımızdan da sağlam istihbarat bilgileri geliyor. Dünki operasyonda da ilk ateşi yiyen bizim korucu ve asker timlerimiz oldu. Hafif yaralanan korucu ve askerlerimizin sağlık durumları şu an iyi. Allah onları korudu ve ailelerine bağışladı. Bugün alan araması ve taraması yapılıyor. Büyük ihtimalle terörist guruptan zayiat var. Bu da arama ve tarama faaliyetleri sonrası belli olacak."

Gözüne gelen mermiye silahı kalkan oldu

Saldırı sırasında mermilerden birinin, kullandığı silahının arpacık kısmına isabet ederek sektiğini belirten geçici köy korucusu Ahmet Çelik, çatışmanın yakın mesafede yaşandığını söyledi.

Saldırının 40-50 metre mesafeden yapıldığını ifade eden Çelik, "Saldırıya anında karşılık verdik. Çatışma sürerken uzaktan biri bana ateş etti ve gelen mermi silahımın arpacık kısmına çarparak sekti. Merminin isabet ettiği silahım darbe aldığından dolayı çalışmadığı için çatışmaya tabancamla devam ettim. O esnada dere yatağındaydık ve çok yakındılar. Çatışma esnasında seken bir başka mermi kulak hizama değdi. Çok şükür iyiyiz. Doktor arkadaşlar çok ilgilendiler." diye konuştu.

Ziyarete, Vali Yardımcısı Salih Altun, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, öteki ilgililer ile kurum amirleri katıldı.

Hizan ilçesinin Nazar bölgesi Mensur Tepesi kırsalında önceki gün terörle mücadele kapsamında arazi arama tarama faaliyeti yürüten Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle köy korucuları, bir grup teröristle karşılaşmış, güvenlik güçlerinin, "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 4 askerle Hizan Geçici Köy Korucuları Başkanı Ahmet Çelik (41) hafif yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Tatvan Bitlis Hizan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title