Haberler

Hizan'da Marul ve Brokoli Yetiştirilecek

Hizan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yazın tüketicilerin bulmakta zorlandığı serin iklim sebzelerinin yetiştirilmesi için araştırmalara başladı.

Hizan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yazın tüketicilerin bulmakta zorlandığı serin iklim sebzelerinin yetiştirilmesi için araştırmalara başladı.

Çiftçilerin ekonomisine daha fazla katkı sağlamak amacıyla, Hizan'da iki ziraat mühendisi, marul ve brokoli ekerek deneme çalışmalarına başladı.

Çalışmalardan olumlu sonuç alınmasıyla, Hizan'da yetiştirilecek marul ve brokoli, ilçenin ekonomisine büyük katkı sunacak.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Danacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hizan'da serin iklim sebzeleri yetiştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla, çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bu konuda çalışmaların aralıksız yürütüldüğünü ifade eden Danacı, şöyle konuştu:

"Bünyemizde bir ekip oluşturduk. Farklı bölgelerde yetiştirilen marul ve brokolinin deneme ekimine başladık. Olumlu sonuç aldığımızda brokoli ve marul yetiştiriciliğini, ilçe geneline yaymak üzere için çalışacağız. Bu çalışmaları öz kaynaklarımızla yapıyoruz. İlçe geneline yaygınlaştırma aşamasında, kaymakmalık ile bakanlığımızın katkılarını kullanacağız. Denemeler başarılı olursak, yazın eksikliği hissedilen brokoli ve marulun, Türkiye piyasasına arzını sağlayacağız."

Ziraat Mühendisi Sibel Tekin Al ise gönüllü olarak Hizan'da serin iklim sebze yetiştiriciliği araştırmalarına başladıklarını belirterek, serin iklim sebze yetiştiriciliğini ilçede yaygınlaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Hizan ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bu çalışmayı planladıklarını dile getiren Al, şöyle devam etti:

"Marul ve brokoli konusunda ilk denemelerimizi yaptık. Bunun için bir ekip kurduk. Gayda Tarım Danışma Merkezinde, marul ve brokoli ektik. İnşallah çalışmamız başarıyla sonuçlanır. Serin iklim sebzelerini ilçe ekonomisine katkı sağlayacak haline getiririz. Bu iklim koşulları ve verimli toprak yapısı, tarımsal üretimin yelpazesini genişletecek."

Kaynak: AA / Yerel

Hizan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title