Haberler

Hizan'da "Dini İstismar ve Tehdiş Hareketi" Konferansı

Bitlis'in Hizan ilçesinde "Dini İstismar ve Tehdiş Hareketi (DEAŞ)" konferansı düzenlendi.

Bitlis'in Hizan ilçesinde "Dini İstismar ve Tehdiş Hareketi (DEAŞ)" konferansı düzenlendi.

Hizan Müftülüğü tarafından İlçe Kültür Merkezinde düzenlenen konferans, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra "Samimiyet" konulu sinevizyon gösterisinin yapıldığı konferansta, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Nur Akdoğan, "Dini İstismar ve Tehdiş Hareketi (DEAŞ)" konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Bir Müslümanın bir hatasına bakarak onu kafir ilan etmenin İslam dinine ters düştüğünü belirten Akdoğan, şöyle devam etti:

"İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere Başbakanlığa bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur.

DEAŞ oluşumunu ve gelişmesini etkileyen yerel nedenler arasında, Maliki hükümetinin iktidara gelişi ile Irak'ta Şii yanlısı politikanın güç kazanması, Irak'ın üçe ayrılan parçalı yapısı nedeni ile meydana gelen güç ve yönetim boşluğu yer almaktadır.

Günümüzde ortaya çıkan bu örgüt, İslam'ın hak ve adalet anlayışına, sevgi, şefkat ve rahmet mesajlarına gölge düşürmüş, medeniyet yürüyüşünü sekteye uğratmış, Batı dünyasında İslamofobik korkuların oluşmasına sebep olmuş ve medeniyetler arası çatışma üretmek isteyen görüş ve çıkar odaklarının aracı haline gelmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Bitlis Hizan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title