Haberler

Hizan'da "2. Bahar ve Çocuk Şenlikleri" Başladı

Hizan Kaymakamlığınca düzenlenen ve 2 gün sürecek olan "2. Bahar ve Çocuk Şenlikleri"nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

Şenlik, çok sayıda vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya vatandaşlar, yöresel kıyafetler giyen çocuklarla Hizan İlçe Stadyumu'na davul zurna eşliğinde halay çekerek yürüdü.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, geçen yıl ilkini düzenledikleri şenliklerin bu yıl ikincisini düzenlediklerini ve bu yıl ki şenliği daha kapsamlı, coşkulu şekilde kutlamanın onur ve gururunu yaşadığını söyledi

İnci, şöyle konuştu:

"Çocuklar güldüğü müddetçe, insanlık da gülecek. Çocuklar mutlu oldukça bizler de mutlu olacağız. Doğanın bütün güzelliğiyle bizleri selamladığı bu güzel ilkbahar günlerinde, hem ilkbaharı coşkuyla karşılıyor hem de kardeşlik bağlarımızı pekiştiriyoruz. Bugün ne mutlu bizlere ki Bitlis'te ve bölgemizde sadece çocuklara özel ilk ve tek çocuk şenliğini Hizan olarak bizler yapıyoruz. Çünkü çocuklarımızı önemsiyoruz. Biliyoruz ki çocuklarımız en nadide çiçekleridir. Çocuklar insanlığın umudu ve ortak geleceğidir. Bu nedenle hangi dinden, dilden ve kimlikten olursa olsun, birbirine hoşgörü ile yaklaşan ve birbirini severek büyüyen çocukların dünyasının çok daha güzel mutlu bir dünya olacağını biliyoruz. Bizler, yazdıkları eserlerle dünyaya yön veren, çağlara mührünü basan, eserleriyle karanlıkları aydınlatan Bediüzzaman Said-i Nursileri ve Gavs-ı Hizanlıları yetiştiren bereketli toprakların insanlarıyız."

Bitlis Vali Yardımcısı Ömer Faruk İlhan ise şenliklerin ilçe adına hayırlara vesile olmasını temenni ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ana okulu öğrencileri ve çocuklar şarkılar eşliğinde gösteriler yaptı. Yetişkinlere yönelik yapılan balon patlatmaca oyunu da renkli görüntülere sahne oldu.

Şenlikler, akşam Kültür Merkezinde düzenlenecek olan programlarla devam edecek.

Şenliklere, AK Parti Hizan İlçe Başkanı Ebubekir Çakmak, Hizan Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bostan, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Bitlis Hizan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title