Haberler

Hizan'a Etkinliğe Gelenleri, Halk Misafir Ediyor

Güncelleme:

Bitlis'in Hizan ilçesinde Nurs Platformu tarafından organize edilen 'Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevliti' etkinliği açılış programı ile başladı.

Hizan'da SAİD NURSİ MEVLİT PROGRAMI BAŞLADI

Bitlis'in Hizan ilçesinde Nurs Platformu tarafından organize edilen 'Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi' etkinliği açılış programı ile başladı.

Hizan merkez cumhuriyet ilkokulu bahçesinde düzenlenen programda Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını konu alan sinevizyon gösterimi gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu, çocukluğunun geçtiği, ilk eğitimini aldığı hayatının bütün dönemlerinde kendisine yön verecek temellerinin atıldığı şehrin Hizan olduğunu söyledi. Kaymakam İnci, şöyle konuştu: "20. yüzyıl, materyalizmin ve pozitivizmin insanlığın manevi dünyasına ait değerleri yok sayarak insanı bir makineye dönüştürdüğü insanı kendisini yaratana karşı yabancılaştırdığı bir zaman dilimi olmuştur. Bugün bu akıma karşı başta İslam dünyası olmak üzere tüm insanlığı korumak ve insanları asli misyonuna döndürmek için bütün ömrünü harcamış büyük dava adamı Bediüzzaman Said Nursi'yi kendisine ilham veren topraklarda anmak ve anlamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız."

Bediüzzaman Said Nursi'yi yaşarken bütünleştiren, birleştiren bir kişilik olduğunu da ifade eden İnci, "Bu günde herkesi kucaklayan mesajları ve öğretileriyle bütün etnik, mezhepsel ve bölgesel farklılıkları birleştiren bir niteliğe sahiptir. Bugün kendisini anma adına düzenlenen bu etkinlik ülkemizin dört bir yanından binlerce insanı burada bir araya getirdik. 54 yıldır vefat etmiş olmasına rağmen birleştirici bütünleştirici rolünün günümüzde de hala devam ettiğinin güzel bir örneğidir. Bediüzzaman Said Nursi Türkiye'mizin şimdiye kadar hakkı tam anlamıyla teslim edilmemiş bir değeriydi. Demokrasi yolunda atılan adımlarla ülkemiz büyük ülke olma refleksiyle hareket etmeye başlamış. Gereksiz korkularını yenerek kendi büyük değerlerine sahip çıkmaya başlamıştır. Hizan'ın sahip olduğu derin ilmi ve kültürel zenginliğin olduğu anlaşılmaktadır. Her tarafta medreseler ve buralardan yetişen alimler bölgede entelektüel bir canlılığa yol açmış, doğal olarak halkın aydınlanmasını sağlamıştır. Etkisi günümüzde de hala var olan başta Bediüzzaman Said Nursi, Gavs-i Hizan ve Abdurrahman-i Taği gibi önemin bir çok büyük alimi bu topraklardan almış oldukları ilham ile dünyaya ışık saçmış ve karanlıkları aydınlatmışlardır" dedi.

Kısa bir konuşma yapan Nurs Platformu Başkanı Salih Yücel ise, Bediüzzaman'ın hayatını ve projelerini konu alan bir tanıtım gerçekleştirdi. Tanıtımın ardında Nurs platformu Koordinatörü ve Bediüzzaman'ın akrabası Sabri Okur'da, dünyanın birçok yerinde Risaleyi Nurları okuyarak imanlarını kurtaran insanların olduğunu söyledi.

Açılış programı Hizan Kaymakam Sedat İnci'nin, Bediüzzaman'ın yaşayan talebelerine dostluk ve kardeşlik plaketi vermesiyle sona erdi. 'Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi' programı yarın saat 10.30'da Nurs köyünde başlayacak mevlid ile devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sedat İnci Bitlis Hizan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title