Haberler

Hitler, Savaşı Parkinson Yüzünden Kaybetmiş Olabilir

Güncelleme:

Hitler'in, ölmeden önce Parkinson hastalığına yakalanması 2. Dünya Savaşı'nı kaybetmesine yol açmış olabilir.

Alman diktatör Adolf Hitler'in, ölmeden önce Parkinson hastalığına yakalanmasının 2. Dünya Savaşı'nı kaybetmesine yol açmış olabileceği iddia edildi.

"İNSANLIK DIŞI VE ACIMASIZ..."

ABD'deki Pittsburgh Üniversitesi'nden bilim adamlarının bazı raporları değerlendirerek yaptığı araştırma, yıllarca Parkinson ile boğuşan Hitler'in hastalığı nedeniyle insanlık dışı ve acımasız davranışlar sergilemiş, paranoyaklığının ırkçı düşüncelerini tetiklemiş olabileceğini gösterdi.

"World Neurosurgery" dergisinde yayımlanan makalede, Hitler'in pişmanlık ve sempati besleyememesinin yanı sıra kendi çıkarları için başkalarını kullanmasının hastalığıyla bağlantılı olduğunu öne süren bilim adamları, Parkinson'un diktatörün kariyerini ve aldığı kararları etkilediği dolayısıyla savaşı kaybetmesine yol açtığı değerlendirmesinde bulundu.

ÖRNEKLER SERGİLENDİ

Bilim adamları, "mantıksız" düşünceleri nedeniyle Hitler'in 1941'de Rusya, 1942'de Stalingrad ve 1944'te Normandiya'da yaptığı taktik hataları nedeniyle Alman ordusunun başarısız olduğu örneğini verdi.

Hitler'e Parkinson teşhisi koyan dönemin doktorlarından Max de Crinis ve Ernst Schenk, 1945'teki bir raporda diktatörün kollarının yanı sıra bacaklarının da titrediğini belirtmişti.

Ölmeden önce mide rahatsızlıkları, kronik uyku bozuklukları yaşayan, paranoyak ve saplantılı Hitler'in Parkinson hastalığının hangi seviyede olduğu bilinmiyor.

UYUŞTURUCU İDDİASI DA VARDI

Hitler ile ilgili bir belgesel hazırlayan İngiliz Channel 4 kanalından yetkililer geçen yıl, ele geçirdikleri bir dosyada Avusturya asıllı Alman diktatörün uyuşturucu bağımlısı olduğu bilgisinin yer aldığını ileri sürmüştü.

2. Dünya Savaşı'nda ABD istihbarat servisi tarafından hazırlanan 47 sayfalık raporda, Hitler'in uyuşturucu ve ilaç bağımlısı olduğu, kullandığı ilaçların da Parkinson'a yakalanmasına yol açtığı iddia edilmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Pittsburgh Üniversitesi Adolf Hitler Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (56)

dega:

büyük adam

23
29
yanıtYanıtla
kizilay:

erdoganin hemserisi

10
34
yanıtYanıtla
YAHUDi SAVAR:

hitlere o kadar cok ihtiyacimiz varki, , anlatamam, , ,

27
4
yanıtYanıtla
FerhatmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Hitler bu akplileri yakalasa ne yapardı acaba

10
13
yanıtYanıtla
FÜHRER,:

ADAM GİBİ ADAMDI, ,

19
2
yanıtYanıtla
DÜSÜNEN BUNAK:

bizimde bir HiTLER imiz var. . . . . bilin bakalim KiM

12
7
yanıtYanıtla
EfemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu hitleri meydana atan siyon aileler uyanalım arkadaşlar bizler osmanlı torunlarıyız türk islam birliği kurulmalı ve dünyaya tekrar türkiyenin önderliğinde huzur getirilmelidir

9
9
yanıtYanıtla
Kirikkalp sendromumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Eyyy amerika hitlerde vicdan yokluğunun sebebini bulursan kendine de bi uygula bakalım

17
1
yanıtYanıtla
tose:

Ölü ditatörlerle değil Diri olanlarla uğraşın. !!!!!!!!!!!!

15
2
yanıtYanıtla
ORG:

SAVAŞI KAYBETME NEDENİ YANLIŞ ZAMANDA RUSYAYA SAVAŞ AÇMA POLİTİKASI

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title