Haberler

Hisartepe - Reşik Arasında Bağlantı Yolu Açıldı

Güncelleme:

Malatya Büyükşehir Belediyesi köylerden mahalleye dönüşen yerlerde kısa vadede yaptığı ulaşım planlamalarını hayata geçirmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığınca yapılan çalışmalar kapsamında Battalgazi İlçesi'ne bağlı Hisartepe ile Reşik Mahallelerini bir birine bağlayan 900 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde yeni bir bağlantı yolu açıldı.

Açılan yol, bölgedeki ormanlık alanında bulunan tek yol olduğu için, çıkacak orman yangınlarına müdahale etmede de önemli bir görev üstlenecek.

Açılan yol güzergahında, Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi'ne bağlı ekiplerce ilk olarak gerekli alt yapı çalışmaları yapıldı. Dere yataklarına beton büzler yerleştirildi, dolgu çalışmalarının devamında da keskin virajlar düzeltildi. 3 ay süren çalışmalar sonunda yol hizmete açıldı. Yolun mıcır, sıkıştırma işlemi ile asfalt çalışmaları ise yaz aylarında yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi bölgede daha önce Hisartepe, Bulutlu, Taşdibek ve Pelitli mahallelerinin grup yolunu asfaltlamıştı. 7 km. uzunluğundaki grup yolu 5 metreden 10 metreye çıkarılmış, 2 kat sathi kaplama asfalt çalışması yapılarak bölgenin ulaşım sorunu çözülmüştü.

Çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Hisartepe Mahalle Muhtarı Aziz Akbel, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin uzun ve yorucu çalışmalar sonunda yolu açtıklarını belirterek, "Hisartepe ile Reşik mahallelerini bir birine bağlayan yolumuz yoktu. Araçlar patika yollardan çıkamıyordu. Açılan bu yol aynı zamanda ormanlık alana da gidiyor. Ormanda çıkabilecek yangınlara yolumuz olmadığından hiçbir araç müdahale edemezdi. Artık böyle bir sorun yaşanırsa araçlarla müdahale etme imkanı doğdu. Bölgemizde yapılan çalışmalarla ulaşım sorunumuz büyük ölçüde giderildi. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Battalgazi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title