Haberler

Hisarcıkoğlu : Batman Bölgenin Parlayan Yıldızı

Güncelleme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu ve birlik üyeleri Batman Belediyesini ziyaret etti. Ziyarette Hisarcıkoğlu, Batman'a övgüler yağdırdı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu, aralarında İstanbul Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Uğur Taşkan, yardımcısı İbrahim Pekin, İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, Adana Ticaret Borsası Başkanı Adnan Saka, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ile bölge ticaret odaları başkanları ile birlikte Batman Belediyesi'ni ziyaret etti.

Hisarcıkoğlu ve beraberindekileri Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir kapıda karşıladı. Ziyaret sırasında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu, "Batman son dönemlerin parlayan yıldızı. Bundan da büyük mutluluk, gurur duyuyoruz. Aslında Batman geçmişte Gaziantep'in potansiyeli ile aynı noktaya geldi. Bütün göstergeler öyle. Batman'ın geleceği aydınlık. Organize sanayi bölgesinde mesela yer kalmamış yer istiyorlar. Bu üretimin göstergesidir. Bu şehir Türkiye'nin en umutlu ili. 81 ilde zaman zaman anket düzenliyoruz, en umutlu ili Batman çıkmıştı" dedi.

Eşbaşkan Sabri Özdemir ise 6-7 Ekim olaylarının hükümetin Rojava'da izlediği siyasetin bir sonucu olduğunu belirtti.

ÖZDEMİR, KÜRTÇE SÖZLÜK HEDİYE ETTİ

İki yıldan bu yana atılamayan adımların halkta yarattığı birikimin göz ardı edilemeyeceğini ifade eden Eşbaşkan Özdemir, "Rojava bizim ve bölgemiz için çok önemli. Aramıza sınırlar çizilmişse de orada yaşayanlar bizim akrabalarımız. Kobanê hala bir katliamla karşı karşıyadır. Bölgede huzurun ve barışın olması ekonomik süreçlerin canlanmasının, istihdamın, yatırımcıların buraya akmasının önünü açar. Biz Kürt halkı olarak bunu neden istemeyelim? Tabi ki, biz de bunu istiyoruz. Halk olarak Türk hükümetinden ve devletinden beklediğimiz, kardeşlik desteğidir. Olaylara böyle yaklaşmasıdır" şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda Eşbaşkan Özdemir, Hisarcıkoğlu'na Kürtçe Türkçe sözlük ve Batman tanıtım kitaplarını hediye etti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Sabri Özdemir Türkiye Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title