Haberler

Hisarcıklıoğlu - TOBB Etü'de Mezuniyet ve Akademik Yıl Açılışı Töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gençlere güvendiğini belirterek, "Sizlerin başında olduğu bir Türkiye'yi kimse tutamaz. Ben bunun örneğini 15 Temmuz'da, o büyük imtihan gecesinde gördüm." dedi.

Hisarcıklıoğlu, bir eğitim-öğretim yılının 3 dönemden oluştuğu TOBB ETÜ'den mezun olan öğrencilerin diplomalarını alması ve 2016-2017 akademik yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayattaki en mutlu anlardan birinin, evlatların başarılarına şahitlik etmek olduğunu söyledi.

Öğrencileri, mezunları, hocaları, velileri ve çalışanlarıyla büyük bir aile olduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Bu büyük ailenin Mütevelli Heyet Başkanı olarak, buradaki tüm genç kardeşlerimi, yürekten kutluyorum." dedi.

TOBB ETÜ'de, en kaliteli eğitimi vererek, öğrencileri en iyi şekilde yetiştirme gayreti içinde olduklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, mezun olan öğrencilerin 1 yıllık iş tecrübesiyle hayata atıldığını dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, gençlere güvendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sizlerin başında olduğu bir Türkiye'yi kimse tutamaz. Ben bunun örneğini 15 Temmuz'da, o büyük imtihan gecesinde gördüm. O gece darbeye ilk karşı çıkan, ilk inisiyatif alan meslek örgütü TOBB'du. Şehit ve gazi olan 4 öğrenci kardeşimi özellikle sizlere tanıtmak istiyorum; Ömer Can Açıkgöz, Hukuk Fakültesinde öğrenci kardeşimiz. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasındaki milli direnişte Ankara'da şehit düştü. Hatırasını yaşatmak üzere, üniversitemizdeki bir amfiye ismini verdik. Hanifi Can Türkoğlu, Hukuk Fakültesinden bir diğer öğrenci kardeşimiz. 15 Temmuz gecesi milli direnişinde tanktan düşerek ciddi şekilde yaralandı. Taha Bilgin, Mühendislik Fakültesi öğrencimiz, kafasına bir şarapnel parçası isabet etti. Yusuf Balıkçı, İşletme Bölümü öğrencimiz, o da o gece yaralananlar arasındaydı."

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin de Türk devlet tarihinde, devletin ne olduğunu dünyaya öğreten önemli zamanların bulunduğunu, 15 Temmuz gecesinde de bunlardan birinin yaşandığını söyledi.

Şahin, TOBB ETÜ'nün 2004 yılında 270 öğrenciyle yola çıktığını anımsatarak, şu anda üniversitede 6 fakülte ve 22 bölüm bulunduğunu ve öğrenci sayısının 6 bini geçtiğini belirtti.

Törene katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğrencilere plaket verdi. Tören sonunda öğrenciler, keplerini fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Can Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title