Haberler

Hisarcıklıoğlu, Davos'a Katılacak

Güncelleme:

B20 Türkiye Yürütme Kurulu ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyasının önde gelen isimleriyle Davos Zirvesinde Türkiye'yi temsil edecek.

B20 Türkiye Yürütme Kurulu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle Davos Zirvesi'ne katılacak.

TOBB'dan yapılan açıklamaya göre Hisarcıklıoğlu, G20'nin iş dünyası kolu olan B20'yi oluşturan işadamları ile Davos Zirvesi'nde Türkiye'yi temsil edecek.

B20 Türkiye Görev Güçleri başkanlıklarını yürüten Güler Sabancı, Ferit Şahenk, Hüsnü Özyeğin ve Ali Koç da Hisarcıklıoğlu ile birlikte Davos'ta B20 Türkiye dönem başkanlığını anlatacak.

Söz konusu zirvede, B20 Türkiye ve TOBB iki organizasyona ev sahipliği yapacak.

B20 ve World Economic Forum tarafından, 22 Ocak'ta düzenlenecek "G20 Gündeminin Geliştirilmesi" başlıklı oturumun açılışı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yapılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise oturumun kapanış konuşmasını gerçekleştirecek. Oturumda, Türkiye dönem başkanlığının 2015 yılı öncelikleri ve gündemi ile B20 Türkiye'nin çalışmaları ele alınacak.

TOBB'un, 23 Ocak'ta Başbakan Davutoğlu onuruna vereceği resepsiyona zirvede bulunan üst düzey yöneticiler ve uluslararası kuruluşların temsilcileri katılacak.

Açıklamaya göre, B20 Türkiye kapsamında ilk defa G20 ülkelerinden en etkili ve güçlü işadamlarının katılımıyla "Uluslararası İş Dünyası Danışma Konseyi" oluşturuldu. Başkanlığına, Coca Cola üst düzey yöneticisi Muhtar Kent'in seçildiği konsey, B20 Görev Güçleri'nin yıl içinde oluşturacakları önerileri ilk elden G20 hükümetlerine sunacak ve uygulamaya geçirilmelerini sağlayacak. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Güler Sabancı Ferit Şahenk Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title