Haberler

Hisarcıklıoğlu Avustralyalı İşadamlarını Yatırıma Çağırdı

Güncelleme:

TOBB/DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Sidney'de düzenlenen Türk- Avustralya İş Konseyi Çalışma Yemeği'nde, Avustralyalı işadamlarına Türkiye'nin çok önemli yatırım fırsatları sunduğunu anlattı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Avustralya ile Serbest Ticaret Anlaşması (STA) müzakerelerine başlama kararı aldıklarını açıkladı.

Türk- Avustralya İş Konseyi Çalışma Yemeği, TOBB/ DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve iş dünyası temsilcilerinin katılımlarıyla Sidney'de gerçekleştirildi. TOBB/DEİK Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, küresel krizle birlikte ekonomide, batıdan doğuya doğru bir yönelme yaşandığına işaret ederek, bu dönüşümle birlikte Asya Pasifik bölgesiyle daha güçlü ve çeşitli ekonomik ilişkilere sahip olmanın, Türkiye'nin stratejik çıkarlarına uygun olduğunu ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki yıl Gelibolu Savaşı'nın 100. yıl dönümü vesilesiyle Türkiye'de gerçekleşecek anma törenlerine rekor seviyede Avustralyalı ziyaretçi beklediklerini belirtti.

Türkiye'nin Avustralyalı adamlarına birçok sektörde fırsatlar sunduğunun altını çizen TOBB/DEİK Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki on yılda eğitim, sağlık, iletişim, altyapı ve ulaşım alanında 700 milyar dolarlık yatırım planlanıyor" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise konuşmasında iş konseyinin iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine destek sağlayacağına inandığını belirtti. Zeybekci, "2015 yılında 100. Yıl Anzak Anma Törenleri vesilesi ile ülkemize rekor seviyede turist bekliyoruz" dedi.

İki ülke arasındaki ticaretin önündeki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını belirten Bakan Zeybekci, "Size bir müjde vereyim. Avustralyalı mevkidaşım ile yaptığım görüşmede Türkiye-Avustralya arasında Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerine başlama kararı aldık. Önümüzdeki yıl tamamlanmasını ikimiz de arzu ediyoruz" diye konuştu.

Katılımcıların sorularıyla devam eden toplantıda, Türkiye ve Avustralya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avustralya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title