Haberler

Hisarcık'tan Kısa Kısa

Hisarcık ilçesine bağlı Karbasan beldesinde, belediyenin düzenlediği Sinema Şenliği etkinliği kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerine üç boyutlu olarak çizgi film izletildi.

Hisarcık ilçesine bağlı Karbasan beldesinde, belediyenin düzenlediği Sinema Şenliği etkinliği kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerine üç boyutlu olarak çizgi film izletildi.

Belediye Düğün Salonunda öğretmenleri eşliğinde 3D gözlükleriyle "Meto Hayal Gücü Kristali I" adlı filmi izleyen yaklaşık 120 öğrenci, güneş sistemi, gezegenler, ay ve güneş tutulmaları ile insan vücudu hakkında bilgi edindi.

Karbasan İlköğretim Okulu Müdürü Lütfi Çubuk, dev perdede özel 3D gözlükleriyle izledikleri filmdeki özel efektlerden etkilenen öğrencilerin eğlenirken öğrenmenin heyecanını yaşadığını belirterek, "Öğrencilerimize böyle farklı bir ortamı hayatlarında ilk defa yaşatan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a çok teşekkür ederim" dedi.

-YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ TOPLANTISI

(FOTOĞRAFLI)

Kütahya'da geçen ay kurulan Hisarcık ve Havalisi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin üçüncü toplantısı, Hisarcık ilçesinde gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Hüseyin Gümüş, Belediye Düğün Salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede ve ilçe dışında Hisarcıklıları bir araya getirmek amacıyla derneği kurduklarını bildirdi.

Ailelerinin maddi durumu yetersiz olan başarılı öğrencilere burs sağlamayı hedeflediklerini belirten Gümüş, şöyle konuştu:

"Acıdır fakat kabullenilmesi gereken bir gerçektir ki, yöremiz ne turizm, ne tarım, ne fabrika, bu alanların hepsinde sadece kendi kendine yetecek kadar büyümüş ve devamlı dışarıya bir göç söz konusu olmaktadır. Dünyanın en değerli madeni olan bor memleketimizde olmasına rağmen bizler sadece bu zenginliğin fakir bekçileri konumunda bulunmaktayız. Bu durum bize gösteriyor ki, elimizde artık en değerli maden bor değil gençlerimizdir. Nasıl ki bir maden işlendiğinde daha değerli duruma geliyorsa, gençlerimizin de eğitim alanında işlenip donanımlı bir şekilde ya maden mühendisi ya kimya mühendisi ya da daha iyi bir konuma gelip bu fabrikalarda geçici işçi olarak değil kalıcı idareciler olarak çalışmaları hedef olmalıdır. "

Toplantıya, Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, Karbasan belde Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Değirmenci, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çalışkan, MHP İlçe Başkanı Ahmet Bülbül, İl Genel Meclisi üyesi İbrahim Kılıç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tosun, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, avukat Mehmet Kiraz ve dernek üyeleri katıldı.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title