Haberler

Hisarcık'ta Şeker Pancarı Ekimi Başladı

Güncelleme:

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde şeker pancarı üreticileri ekime başladı.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde şeker pancarı üreticilerinin ekime başladıkları bildirildi.

Yetkililer, şeker pancarı ekim sezonuyla birlikte çiftçilerin pancar ekilecek alanlarda taban gübrelemesi ve merdane çekiminin ardından pancar ekimlerine başladıklarını, bu yıl yörede 11 üreticinin yaklaşık 170 dekar alana şeker pancarı ekimi yapacağını belirttiler.

Bey köylü şeker pancarı üreticilerinden Kadir Akpınar, yörede pancar ekim alanlarının her geçen yıl daraldığına dikkat çekerek, "1980 yılı öncesinde ilçemiz ve köylerinde 30 bin tona kadar çıkan şeker pancarı rekoltesi artan maliyetler, yetiştirmesinin meşakkatli oluşu, uygulanan kota, düşük fiyat politikaları yüzünden son yıllarda rekolte çok aşağılara düştü. Bu yıl şeker pancarı rekoltesi yaklaşık 600 ton dolaylarında bekleniyor. Benim görüşüm şeker pancarının getirisi buğdaydan daha iyi. Ancak zamanında ekim, çapalama, sulama ve makineleşme şart. Çiftçi her şeye rağmen üretime devam ediyor" diye konuştu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title