Haberler

Hisarcık'ta İlköğretim Haftası Kutlamaları

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Tören saat 09.30'da İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci'nin Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini koymasıyla başladı. Çelenk sunma törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, ilçe merkezindeki okul ve kurumlar ile bağlı birimlerin müdürleri, okullarda görev yapan öğretmenler ve Şehitler Ortaokulundan 40 kişilik öğrenci grubu katıldı. Çelengin sunulmasından sonra saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Hisarcık Seydi Resul İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ahmet Aydoğdu, günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmasında eğitim ve öğretimin bütün insanlar için gerekliliğine ve vazgeçilmezliğine vurgu yaptı.

Aydoğdu,"Eğitim ve öğretimde başarıya ulaşmak için, belli kurallara uymak ve bu kurallar içerisinde ne istediğini bilmek çok önemlidir. Çünkü amacı ve hedefi olmayan kişi, peşinen yenilgiyi kabul etmiş olur. Bu nedenle siz anne ve babalardan isteğim, okula sık sık gelerek çocuklarınız hakkında bilgi isteyiniz. Evde çocuklarınızla iyi ilişkiler içerisinde olunuz. Çocuklarla sorunlarınızı emirlerle değil konuşarak çözümleyiniz. Çocuklarınıza söz hakkı veriniz. Tüm bunların yanında, onların altından kalkabilecekleri sorumluluklar veriniz ki başarıyı yaşasınlar. Çağdaş uygarlık düzeyine erişmek bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olacak bilgi ve becerilerin temeli ise okulda atılmaktadır. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir. Ayrıca okul, sizlere çeşitli bilgiler verir, beceriler kazandırır. Toplu yaşamayı, birbirinizi sevmeyi ve kurallara uymayı da öğretir"dedi.

15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe girişimine de değinen Aydoğdu,"O gece yaşatılmak istenen, yönetici değişikliğinden ziyade birlik beraberliğimizi sağlayan manevi değerleri yok etme girişimidir. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, halkımızın dik duruşu ile 15 Temmuz gecesi karanlıklar içinde bırakılmak istenen Türk Milleti, aydınlık bir sabaha ulaşmış oldu. Bu yaşadığımız günler, eğitimin önemini bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır. Aydınlık günlere ulaşmamızı sağlayan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah mekanları cennet olacaktır. "Bugün olsa yine aynı şekilde davranırdım, önce vatan" diyen gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Tedavi sürecinde olanlara, Allah'tan şifalar diliyorum. 2016-2017 Eğitim öğretim yılının tüm toplumumuz için hayırlı ve başarılı geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet İlkokulu ve Seydi Resul İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından şiir okunmasının ardından 4. sınıf öğrencileri tarafından 1. sınıf öğrencilerine "Hoş geldiniz" çiçekleri veridi. Program Cumhuriyet İlkokulu folklor ekibinin gösterileri ile sona erdi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Aydoğdu İlhan Cebeci Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

title