Haberler

Hisarcık'ta 4 Cami İmamsız

Kütahya’nın Hisarcık ilçe merkezi ve üç köyünde bulunan dört camide imam olmadığı bildirildi.

Kütahya'nın Hisarcık ilçe merkezi ve üç köyünde bulunan dört camide imam olmadığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezinde Köprübaşı Camii, Beyköy Deprem Mahallesi Camii, Hasanlar köyü Merkez Camii ve Alınören köyü camilerinde bir süredir tayin ve çeşitli nedenlerden dolayı imam bulunmuyor.

Yaklaşık üç aydan beri köylerinde imam bulunmadığını belirten Alınören köyü Muhtarı İsmail Erkan, "İmamı olmayan camide vakit namazlarını kendimiz kılıyoruz. Cuma namazını kıldırmak için Gediz ilçesine bağlı Yeşilçay köyünden kur'an kursu talebesi getirtiyoruz. Köyümüzde üç aydan beri ölen yok. Cenazemiz olduğunda ne yapacağız bilemiyoruz. Cenazeyi yıkamak için saatlerce dışarıdan gelecek imamı bekleyeceğiz. Ramazan ayı girmek üzere bu gidişle teravih namazımızı da kılamayacağız. İlçe müftümüze köyümüzün durumunu anlatıp imam isteğimizi dile getirdik ama şimdiye kadar bu yönde bir gelişme olmadı. Köyümüze bir an önce imam atanmasını istiyoruz" dedi.

Müftülük yetkilileri, imam sıkıntısının ilçe merkezinde de bulunduğunu, imamların boş kadroları tercih yapmamaları yüzünden kendilerinin de yapabilecekleri fazla bir şey olmadığını ifade ettiler.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köprübaşı Hisarcık Kütahya Beyköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title