Haberler

Hisarcık Myo'da Mezuniyet Coşkusu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) bağlı Hisarcık Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan yaklaşık 200 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Okul bahçesindeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törenin açış konuşmasını yapan Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Süleyman Emre Özcan " Öncelikle, geçtiğimiz günlerde elim bir kazada kaybettiğimiz öğrencimiz Ümmü Söker'e ve Erhan Kaplan'a Allah'tan rahmet dilerim. Sevgi ve merhameti sonsuz olan Allah'ın adıyla oku! Yaratan rabbinin adıyla oku! Alak Suresinin bu ayetleri, yüce yaratıcının peygamberimiz aracılığıyla insanlığa ilk seslenişidir. Bu ilk seslenişin "Oku (İkra)" kelimesi ile olması ise son derece önemli bir mesajdır. İkra; okumak, incelemek, öğretmek, dikkatle okuyup araştırmak demektir. Buradaki mesaj şudur: Ey insanoğlu, geçmişi, geleceği, doğruyu, yanlışı, hayatı, insanı, toplumu, dünyayı, evreni, doğayı Oku. Çağının karanlıklarını buradan aldığın güç ile aydınlat. Her türlü zulme ve haksızlığa meydan Oku. Bizler bu ilk emri yerine getirmek için öncelikle geçmişimizi, bu günümüzü ve geleceğimizi değerlendirmeliyiz. Zulme ve haksızlığa meydan okumak ve adaleti sağlamak için üretmeli, öğrenmeli ve aydınlanmalıyız. Aydınlanmak için tek yol, ilimdir. Cumhuriyetimizin kurucusu, yüce liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bu gerçeği "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözü ile vurgulamaktadır. İlimden başka yol gösterici aramak, gaflet ve cehalettir. Bugün burada mezuniyetleri için toplandığımız öğrencilerimiz, ilim yolunda ilk adımlarını attılar. Umarım attıkları bu ilk adım, uzun bir maratonun ilk adımı olur. Mezun olan öğrencilerimizi kutlar, attıkları bu adımın vatanımıza, milletimize ve insanlığa faydalı olmasını dilerim."dedi.

Daha sonra söz alan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof.Dr . Remzi Gören,"Yakın zamanda kaybettiğimiz belki bugün burada diploma alacak olan iki öğrencimizi, yavrumuzu rahmetle anıyorum. Onların ailelerine de sabır dilemekten başka elimizden bir şey gelmez. Ben bundan sonraki hayatınızda size başarılar diliyorum. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin. Önünüzde çok güzel ve çok başarılı bir gelecek olduğuna inanarak hepinizi yürekten kutluyorum. Allah'a emanet olun."diye konuştu.

Konuşmasının ardından Rektör Remzi Gören'e Belediye Başkanı Fatih Çalışkan tarafından Hisarcık Belediyesi armalı çini tabak hediye edildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Fatih Çalışkan," Bor'un başkenti, şifalı kaplıcalar diyarı, Kütahya'nın incisi Hisarcık ilçeme hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Sözlerime başlamadan önce, elim bir trafik kazası sonucu ebediyete intikal eden Ümmü Söker kızımıza, burada bir kere daha Cenab-ı Hak'tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Mekanı Cennet olsun, Allah bizlere böyle acıları bir daha yaşatmasın. Ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Dolayısıyla üzüntü ve sevinçleriyle iki seneyi daha geride bıraktık. Geçen bu iki yıl boyunca gösterdiğiniz gayret ve emeklerinizin karşılığı olarak sizleri mezun görmenin mutluluğunu da bu gün burada yaşıyoruz. Tabi ki her şey burada bitmiyor. Hayat her daim gayret ve koşuşturma içerisinde geçen bir sınav. Asıl sınav şimdi başlıyor. İnşallah bundan sonra Türkiye sevdalısı pırıl pırıl bir nesil olarak memleketimize ve beşeriyete farklı yol ve görevlerde hizmet edecek, bizlerin ve ailelerinizin gurur kaynağı olacaksınız. Ayrıca buradan gittikten sonra yaşadığınız şehirlerde, her biriniz birer Hisarcık'lı hemşerimiz ve kardeşimiz olarak bizleri ve ilçemizi de temsil edeceksiniz. Sizlerin başarıları da, Anadolu'nun bu güzel ilçesinde yaşayan abilerinizin, ablalarınızın, kardeşlerinizin övünç kaynağı olacak. Bende Hisarcık Belediye Başkanı, bir büyüğünüz ve bir abiniz olarak, hepinizin burada her zaman sonuna kadar açık bir kapınız olduğunu bilmenizi istiyorum." şeklinde konuştu.

Törende dereceye giren öğrencilere Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Oğuz Uçak, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr . Remzi Gören, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm başkanı Prof. Dr. Hüsamettin İnaç, Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Süleyman Emre Özcan ve Öğretim Görevlileri tarafından plaket verildi.

Mezuniyet töreni sonunda öğrenciler, konuşmaların andından keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar. Mezuniyet töreninde Hisarcık Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımının gösterisi büyük alkış aldı. Tören sonunda davetlilere pilav ve ayran ikram edildi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Çalışkan Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title