Haberler

Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali Açıldı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde her yıl düzenlenen geleneksel Kültür ve Sanat Festivali törenle açıldı.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde her yıl düzenlenen geleneksel Kültür ve Sanat Festivali törenle açıldı.

Festival alanında yapılan açılış törenine Hisarcık Kaymakamı Fethi Savran, Garnizon Komutanı Oğuz Uçak, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Emniyet Amiri Muhammet Lütfi Erdem, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Festivalin açış konuşmasını yapan Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, "Kaplıcalar diyarı ve ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayan yüz akımız bor madeninin başkenti Hisarcık ilçemizde bu yıl 27.'sini düzenlemiş olduğumuz Kültür ve Sanat Festivalimize katılımınızla bizleri onurlandırdınız. Kültür ve Sanat Festivalimizin açılışını bu yıl geçen yıllara nazaran ayrı bir heyecan ve sevinçle yapıyoruz. Zira malumunuz üzere 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkımızın büyük çoğunluğunun teveccühü ile Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk defa halk tarafından ülkemizin 12. Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Bu demokratik ortamda hür iradeleriyle bizden desteklerini esirgemeyen, ilçe ve yöre halkımıza, asıl cumhur olan sizlere, sandıkta göstermiş olduğunuz bu destek ve teveccüh için teşekkür eder, bu kutsal göreve seçilen Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim." dedi.

Bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin yörelerin ülke genelinde tanıtımına katkı sağladığı gibi, komşu il ve ilçeler arasında dostluk noktasında kurulan diyaloglara köprü vazifesi de gördüğüne dikkat çeken Başkan Çalışkan,"Festivalimizin bir diğer amacı sosyal ve kültürel faaliyetler yanında festivale katılan esnaflarımızın ticaret anlamında bir nebze olsa hareket alanını genişletmek ve ekonomik olarak canlılık sağlamasına vesile olmasıdır. Bu doğrultuda ileriki yıllarda ilçemizi sosyal ve kültürel faaliyetler noktasında daha iyi yerlere getirmek, temsil etmek ve tanıtmak adına festival alanında gerekli çevre ve alt yapı düzenlemelerinin yapılarak, daha modern hale getirilmesi, ayrıca esnafımızın daha iyi şekilde kullanabileceği alana dönüştürülmesi öncelik arz eden çalışmalarımız içinde olacaktır. Bu sayede festivalimize katılım ve talep daha cazip hale gelecektir." diye konuştu.

Daha sonra festival alanını gezen protokol üyelerine Kaymakam Fethi Savran tatlı ısmarladı.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Çalışkan Fethi SAVRAN Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title