Haberler

Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali Açıldı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde her yıl düzenlenen geleneksel Kültür ve Sanat Festivali törenle açıldı.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde her yıl düzenlenen geleneksel Kültür ve Sanat Festivali törenle açıldı.

Festival alanında yapılan açılış törenine Hisarcık Kaymakamı Fethi Savran, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Güler, Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, Karbasan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Şeyhler Belediye Başkanı Alaattin Ölmez, Eski Gediz Belediye Başkanı Feridun Altıntop, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Festivali açış konuşmasını yapan Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, "Panayırlar Türk töresinin köklü etkinliklerindendir. Bazen Göç Şenlikleri, bazen Güreş Şenlikleri, bazen Yayladan Dönüş Şenlikleri adı altında hep yapıla gelmiştir. Törenin günümüze yansımalarından biri de panayırlardır. Faaliyetin esas gayesi de insanımızın buluşması kaynaşması ve cem etmesidir. Bu kültürel mirasımızın gelecek nesillere ulaştırılması ve Türk töresinin yaşatılması gayesiyle belediyemiz tarafından 27 yıl önce başlatılan panayırımızın 26'sını Hisarcık Kültür ve Sanat festivali adı altında tekrar açmanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Festival etkinliklerimiz kuruluşundan bu yana artarak ve sürekli geliştirilerek devam etmektedir. Bu yıl daha güzel ve bereketli bir festival dönemi geçirmek düşüncesiyle panayır organizasyonunu Erler Sanat organizasyon şirketine verdik. Halkımızın doya doya eğlenmesi esnafımızın da bol kazançlı ve bereketli bir panayır geçirmesini hedefledik. Hisarcık ve yöre halkımızın da aradığını makul fiyatlarla

Daha sonra festival alanını gezen protokol üyelerine Kaymakam Fethi Savran şambaba tatlısı ısmarladı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Güler Mehmet Akbaş Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title