Haberler

Hırvatistan'daki Genel Seçim

Hırvatistan'da yeni dönem milletvekillerini belirlemek için yapılan genel seçimde, oy kullanma işlemi tamamlandı.

Hırvatistan'da yeni dönem milletvekillerini belirlemek için yapılan genel seçimde, oy kullanma işlemi tamamlandı.

Ülke genelinde TSİ 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi 20.00 itibarıyla sona erdi.

Hırvatistan Merkez Seçim Kurulundan (DIP) yapılan açıklamada, TSİ 17.30'a kadar kayıtlı seçmenlerin yüzde 37,21'lik kısmının oy kullandığı, bu rakamın bir önceki seçimlerde yüzde 46,57 olduğu belirtildi.

Ülkede kayıtlı 3 milyon 799 bin 609 seçmen için yurt içi ve dışında 6 bin 947 sandık kurulurken, 151 sandalyeli Hırvatistan Meclisine girebilmek için 2 bin 456 aday yarıştı.

Yurt dışında yaşayan Hırvatistan vatandaşları da 49 ülkede kurulan 115 sandıkta dün sabahtan itibaren oy kullanmaya başlamıştı.

Resmi olmayan ilk sonuçlar, TSİ 23.00'te açıklanacak.

Bu arada, Hırvatistan'da hükümet krizi nedeniyle 11 Eylül'de erken seçim yapılması kararlaştırılmıştı. Ülkede 8 Kasım 2015'te yapılan genel seçimin ardından çalışmalara başlayan Meclis, hükümet krizi nedeniyle 15 Temmuz'da feshedilmişti.

Koalisyon ortağı iki partinin liderleri arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle krize sürüklenen ülkede, erken seçim kararı alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hırvatistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title