Haberler

Hırvatistan Başbakanı Milanoviç'in Sırbistan Ziyareti

Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanı Vesna Pusiç, Başbakan Zoran Milanoviç'in başbakanlık görevine başladığı 23 Aralık 2011 tarihinden itibaren Sırbistan'a dün gerçekleştirdiği ilk ziyaretin bölgesel iş birliği açısından önemli...

Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanı Vesna Pusiç, Başbakan Zoran Milanoviç'in başbakanlık görevine başladığı 23 Aralık 2011 tarihinden itibaren Sırbistan'a dün gerçekleştirdiği ilk ziyaretin bölgesel iş birliği açısından önemli olduğunu söyledi.

Pusiç, Hırvatistan Devlet Televizyonu HRT'ye konuyla ilgili yaptığı açıklamada, görüşmenin bölgesel iş birliği açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, ziyarette Sırbistan ve Hırvatistan arasındaki sorunların çözümüne yönelik müzakere edilecek konuların görüşüldüğünü kaydetti. Toplantının

"Brüksel"in müdahalesiyle yapıldığı yönündeki iddiaların gerçek olmadığını ifade eden Pusiç, yapılan görüşmenin Avrupalı diplomatlar için de hoş bir sürpriz olduğunu kaydetti.

Milanoviç ise Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç'le yapılan görüşmeyle ilgili Belgrad dönüşü Zagreb'de katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısında, barış ve istikrar için herkesle görüşmeye hazır olduklarını vurgulayarak, "Duvarları yıkma zamanı geldi" dedi.

Belgrad'da gerçekleştirilen Milanoviç-Daçiç görüşmesi muhalefetteki Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) tepkisine neden oldu.

Muhalefet partisi HDZ yaptığı yazılı açıklamada, Sırbistan'ın öncelikle geçmişiyle yüzleşmesi gerektiği ifade edildi.

İki ülke arasındaki problemlerin teşhisinin yapıldığını, ancak çözümsüz kaldığı savunulan açıklamada, Sırbistan Başbakanı Daçiç'in "iki ülke arasındaki ilişkilerin bölge istikrarı için son derece önemli" ifadesine de katılmadıkları belirtildi.

Hırvatistan'da 23 Aralık 23 Aralık 2011 tarihinde Başbakanlık koltuğuna oturan Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç, başbakan sıfatıyla dün ilk kez Sırbistan'a resmi ziyarette bulunarak Sırp mevkidaşı İvitsa Daçiç'le görüştü. İki başbakan düzenledikleri ortak basın toplantısında bölgesel istikrar ve barış adına olumlu mesajlar vermişti.

Muhabir: Filip Mursel Begoviç - Kayhan Gül

Yayıncı: Ömer Çetres - ZAGREB

Kaynak: AA / Güncel

Hırvatistan Belgrad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title