Haberler

Hırsızlık Çetesine Operasyon

Güncelleme:

ADANA'da 250 polisle düzenlenen 'Tsunami-2' operasyonunda çökertilen hırsızlık çetesinin, çocukları 'ceza almazsınız' diye kandırıp kullandığı ortaya çıktı.

Adana, Mersin ve Niğde'de 52 hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri saptanan ve 3 ay takip edilerek çökertilen çetenin hırsızlık olaylarında kullandığı 8 çocuk kurtarılarak ailelerine ve yetiştirme yurduna teslim edildi.

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Ulubatlı Hasan, Şehit Erkut Akbay ve Çamlıbel Mahalleleri'nde yaşayan bazı grupların hırsızlık yaptığını belirleyen polis, yaklaşık 3 ay süren teknik çalışma başlattı. Farklı olaylarda yakalanan hırsızlık şüphelilerinin alınan ifadelerinden, olay yerlerinde elde edilen delillerden 34 zanlının kimliklerine ve adreslerine ulaşan polis, bu kişilerin şebeke halinde çalıştıklarını belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Bürosu ekipleri, geçtiğimiz günlerde 19 adres için arama kararı alıp özel harekat polislerinin de katılımıyla operasyon düzenledi.

8 ÇOCUK KURTARILDI

Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyonda; Adana, Niğde ve Mersin'de 52 hırsızlık olayının şüphelisi olarak aralarında çete liderlerinden Ramazan Y., Ferdi Y., Tekin Ö. ve Ferhat Y.'nin de bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında aranan 8 şüphelinin ise daha önceki hırsızlık operasyonlarında tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirlendi. Şüphelilerin, 'ceza almazsınız' diyerek hırsızlık olaylarında kullandığı 8 çocuk da çetenin elinden kurtarıldı. Çocuklardan bazıları ailelerine bazıları da yetiştirme yurduna teslim edildi. Şüphelilerin adreslerinde ve araçlarında yapılan aramalarda da, çok sayıda cep telefonu, kol saati, ziynet eşyası, fotoğraf makinası ve LCD televizyon ele geçirildi.

ŞİFRELİ KONUŞMUŞLAR

Şüpheliler, 'organize suç örgütü kurma, yönetme, üye olma, suç örgütü ile birlikte hareket etme, nitelikli hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal etme ve mala zarar verme suçlarından' adliyeye sevk edildi. Polis, çete üyelerinin çalışma yöntemlerini de deşifre etti. Şüphelilerin, hırsızlık olaylarında akşam saatlerini beklediğini, yemek zamanında ışıkları yanmayan evlere girdiklerini, genellikle de zemin, 1'inci ve 2'nci katlara girdiklerini belirleyen polis, hırsızlık olayını 20 dakika içinde tamamlayan çete üyelerinin, kendi aralarında hırsızlığa giderken, 'vur- kaç yapalım' diyerek şifreli konuştuklarını ortaya çıkardı. Hırsızlık için güvenlik kamerası ve alarm sistemi bulunmayan villaları seçen çete üyelerinin, telefonla ve kendi aralarında konuşurken, güvenlik kamerasını kastederek 'Göz var mı' diye sordukları tespit edildi.

Yüreğir İlçesi'ndeki Ulubatlı Hasan, Şehit Erkut Akbay ve Çamlıbel Mahallelerine yönelik 2011'de de 'Tsunami - 1' operasyonu düzenlenmiş, 90 kişi gözaltına alınmış ve 44 kişi de tutuklanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüreğir Mersin Niğde Politika Güncel Haberler

title