Haberler

Hırsızların Darbettiği Kadın Hayatını Kaybetti

Eskişehir'in İnönü ilçesinde, hırsızlık amacıyla evlerine giren 2 kişi tarafından 83 yaşındaki annesi Ülfet Şenkaya ile beraber darbedilen emekli öğretmen Nilüfer Şenkaya tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Yenice Mahallesi'ndeki eve 30 Aralık 2016'da hırsızlık amacıyla giren ve masanın üzerinde bulunan 60 lirayı alan zanlılar Ayhan Ş. (29) ve İsa T'nin (31), darbederek ağır yaraladığı emekli öğretmen Nilüfer Şenkaya, yaşam mücadelesi verdiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şenkaya'nın cenazesi, ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak, Yenice Mahallesi'ndeki Yenice Camisi'ne getirildi.

Öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Şenkaya'nın ablası Gülfer Çetiner, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenkaya'nın cenazesi törenin ardından mahalledeki mezarlıkta toprağa verildi.

"Rahmetli kardeşim kadın ve çocuklar için çok emek verdi"

Cami önünde gazetecilere açıklama yapan Gülfer Çetiner, annesinin ve kız kardeşinin öldürülmesinden dolayı duyduğunu üzüntüyü dile getirdi.

Cinayet zanlılarının en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini anlatan Çetiner, şöyle konuştu:

"İnönü ilçesindeki çocukların eğitimine katkıda bulunan kız kardeşim bir öğretmendi. Bu ilçenin çocuklarının iyi bir insan olması için rahmetli kardeşim ve ben çok emek verdik. Kadınlar için düzenlenen okuma seferberliğine öncülük ettik. Kalem tutmayı öğrettik. Bugün benim annemin ve kız kardeşimin başına gelenler yarın kimsenin başına gelmesin. Ben yandım başkası yanmasın. Herkesin anası, bacısı var. Resmi kurum yetkililerinin bu olayı kınamamaları bizi üzdü. Bu bir vahşet. Ben zanlılara şeytanlığı bile yakıştıramıyorum, şeytan bile onlardan iyidir. İdam kanunun bir an önce çıkması gerek. Bu gibi olaylarda suçluluların idam edilmesi gerek."

Yaşamını yitiren Nilüfer Şenkaya'nın aynı hastanede tedavi gören annesi Ülfet Şenkaya da 2 Ocak'ta yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Çıkarıldıkları mahkemece 1 Ocak'ta tutuklanan zanlılar Ayhan Ş. ve yaralama suçundan sabıkalı İsa T, geçen yıl da Ülfet ve kızı Nilüfer Şenkaya'ya saldırı girişiminde bulunmuştu.

Öte yandan, Nilüfer Şenkaya geçen yıl şüpheli bir kişi tarafından "telefon dolandırıcılığı" yöntemiyle 370 bin lira dolandırılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Şenkaya Yenice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title