Haberler

Hırsızlardan Bunalan Köylü Mobese Taktırdı

Akçakoca’nın Yenice köyünde geçtiğimiz aylarda hizmete açılan MOBESE sistemi ile köye giren çıkan herkes kameralara takılıyor.

Akçakoca'nın Yenice köyünde geçtiğimiz aylarda hizmete açılan MOBESE sistemi ile köye giren çıkan herkes kameralara takılıyor. Ayrıca köylüler nerede olurlarsa olsun köylerini istedikleri zaman izleyebiliyor.

Akçakoca'ya bağlı Yenice Köyü'nde hırsızlıklardan bunalan köylülere muhtar jest yaptı. Geçtiğimiz aylarda hizmete giren MOBESE sistemi köyü an be an kaydediyor. Köyün her iki girişinde ve köy merkezinde bulunan MOBESE kameraları ile muhtar Hikmet Aşık, "Köye giren çıkanı an be an izliyoruz" dedi.

Köy muhtarı Hikmet Aşık sürekli hırsızlıkların meydana geldiğini dile getirirken "Köyümüz ve çevresinde sıklıkla hırsızlıklar meydana geliyordu. Özellikle köylülerimizin patpatlarını çok çalınıyordu. Bizde bu konu ile ilgili olarak ne yapmamız gerekiyor dedik ve köyün girişlerine ve köy merkezine MOBESE kameralarından taktırdık. Hırsızlığa karşı yapacak bir çözümümüz başka yoktu. Hiç yoktan araçlarımız yada hırsızlıklar gerçekleştiği zaman bunu kimin yaptığını görebiliyoruz. Bu bölgede patpat hırsızlıkları üst düzeyde. Bu konu ile ilgili olarak biz çok büyük sıkıntılar çekiyorduk. Mesela daha 1 hafta önce komşu köyümüz Hemşin'de patpat hırsızlığı meydana geldi. Bu kameralar sayesinde, patpatı çalan kişiler tespit edildi. Geçtiğimiz haftalarda Karatavuk köyünde bir hırsızlık meydana geldi. Güvenlik güçleri gelip bizim kameralarımıza baktılar. Hırsızlar tespit edildi" dedi.

Köy sakinlerinden İsa Usta ise yaptığı açıklamalarda köylülerin hırsızlıklardan bunaldığını ve bu kapsamda muhtar ve yetkililerin köye MOBESE sistemini getirdiklerini rahatladıklarını dile getirdi. Usta şöyle devam etti: "Köyümüzde hırsızlıklar çok oluyordu. Kimin nereden geldiği bilinmiyordu. Köyümüzün iki girişi var biraz daha ileri noktalara baktığımız zaman aslında köyümüzün 4 girişi var. Biri Akçakoca tarafından biri Çilimli tarafından. Diğer ikisi ise köy yolu olarak bulunan Kabalak köyü taraflarından diğeri ise Melenağzı köyü taraflarından. Burada hırsızlıklar çok oluyordu. Köylüler artık bunalmıştık. MOBESE sisteminin gelmesi ile birlikte sorunlar adeta çözüldü. Çevre köylerimizden de gelip kameraları inceliyor. Muhtarımıza teşekkür ediyoruz." - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akçakoca Yenice Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title