Haberler

Hırsızlar Kaçıyor...37 Kişi Firarda

Çorap sökülmeye başladı

29 ilde eşzamanlı yapılan 2'nci dalga KPSS operasyonunda 78 kişiden sadece 41'ine ulaşılabildi; 24'ü kamuda memur olan 37 kişi ise kayıp. Kayıp şüphelilerden beşinin yurtdışına kaçtığı belirlendi. Şüphelilerin paralel yapıyla mali ve sosyal bağlarının olduğu tespit edildi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük kopya skandalı olan 2010 KPSS soruşturmasında 2'inci dalga operasyonda aranan 78 şüpheliden 41'i gözaltına alındı, 37 şüpheliye ise ulaşılamadı. Soruları sınavdan önce ele geçirdiği tespit edilen ve aralarında kamu kurumlarında çalışanların da olduğu 78 kişi hakkında çıkarılan gözaltı kararının ardından Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, 24'ü memur 37 şüpheli adreslerinde bulunamadı. Kayıp şüphelilerden 5'inin yurtdışına kaçtığı, 32 firarinin ise paralel trol hesap aracılığıyla sosyal medyadan operasyonun ifşa edilmesi üzerine ortadan kaybolduğu belirtildi.

50'Sİ KAMUDA ÇALIŞIYOR

Operasyon talimatı önceki gece saat 23.00 sıralarında Ankara Emniyeti'ne ve bölgeye ulaştırıldı. Kararın ulaşmasının ardından paralel yapının Twitter'deki trolü hesabı üzerinden operasyon ifşa edildi. Başsavcılık, operasyon bilgisinin paralel yapıya yakın polislerce sızdırılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Gözaltı listesinde bulunan şüphelilerin soruların sızdırıldığı 2010 KPSS'sinde derece yapan isimlerin de aralarında bulunduğu kişiler olduğu öğrenildi. 78 şüpheliden 50'sininse kamu kurumlarına yerleşen isimler olduğu belirlendi.

HEPSİ KPSS DAHİSİ

Şüpheliler arasında İçişleri, Sağlık, Ekonomi, Maliye, Çevre ve Şehircilik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıkları ile İŞKUR, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, AFAD, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, İSKİ, DSİ, Maden Tetkik Arama, Et ve Balık Kurumu ve belediyelere ataması gerçekleştirilen devlet memurlarının bulunduğu, bazılarının ise üniversitede araştırma görevlisi ve öğretmen olarak görev yaptığı belirlendi. Soruşturmayla gözaltı listesinde bulunan kişilerin paralel yapıyla mali, sosyal ve ekonomik bağları olduğu da ortaya çıktı.

KAYMAKAM EŞİ DE GÖZALTINDA

Gözaltı listesindeki şüphelilerden 23'ünün kadın, 55'inin erkek olduğu öğrenilirken, 3 çiftin de söz konusu listede yer aldığı belirtildi. Gözaltına alınanların arasında bir kaymakam eşinin de olduğu öğrenildi. Ancak hamile olan kaymakam eşinin, yine hamile olan diğer 2 şüpheli ile birlikte ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi. Hamile olan 3 şüphelinin ilk operasyon da tutuklananlarla aynı delil durumunda bulmalarına rağmen 'insani nedenlerle' serbest bırakıldığı ifade edildi.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ŞÜPHELİ

Operasyon kapsamında gözaltına alınanların arasında Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim görevlisi Ahmet A. da bulunuyor. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ankara'ya getirilen Ahmet A., 2010 yılındaki sınavda, Eğitim Bilimleri'nden 116.25, Genel Yetenek'ten 60, Genel Kültür'den ise 52.5 net yaptı. Malatya'da gözaltına alınan İnönü Üniversitesi'nde araştırma görevlisi Erdoğan Ö. ise. Eğitim Bilimleri'nden 116.25, Genel Yetenek'ten 50.5, Genel Kültür'den ise 51.25 net yaptı. KPSS soruşturması kapsamında 23 Mart 2015'te 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 62'si bulunabilmiş, gözaltına alınlardan 32 tutuklanırken, 30'u da adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı .

Gülen'den hırsızlığa rüya kılıfı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 23 Mart'ta yapılan KPSS operasyonunun ardından yaptığı açıklamada, bin 435 kişinin doğrudan paralel yapıyla bağlantılı olduğunu belirtmişti. Bunun ardından KPSS Soruşturmasında 1 numaralı şüpheli olduğu ortaya çıkan Fetullah Gülen hakkındaki dosya, paralel yapı ile ilgili yürütülen "ana örgüt" dosyası ile birleştirildi. Başsavcılık bu kapsamda, Fetullah Gülen'in 'rüya hakikati' adı altında kaleme aldığı, "Mesela bazı kimseler, daha sonra kazanacakları başarıyı, çok öncesinden rüyalarında görebilmekte ve gireceği imtihan

Tüm sınavlar incelensin

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük soruşturmasına ilişkin, "Paralel terör örgütünün hakim olmayı amaçladığı başta polis, emniyet ve yargı olmak üzere diğer bütün kamu alanlarında yapılan tüm sınavların mercek altına alınması gerekiyor" şeklinde konuştu. Paralel yapının, birçok önemli alanda organize bir şekilde kanunlara aykırı faaliyetlerde bulunduğunu belirten Canikli, bu faaliyetlerin delillendiğini ve bu delillerden bir tanesinin KPSS olduğunu söyledi.

ÇORAP SÖKÜLMEYE BAŞLADI

Geçmişte paralel terör örgütü tarafından KPSS hakkında çok büyük çalışmalar yapıldığını ifade eden Canikli, "Paralel terör örgütünün bu alanda çok büyük geçmişte çalışmalar yaptığını, soruları kendi sempatizanlarına ve elemanlarına vererek onların kamuya yerleşmelerini sağladığını bugün biliyoruz" diye konuştu. "Şimdi çorap sökülmeye başlandı" diyen Canikli, "Başlangıçta deşifre etmek, ortaya çıkarmak bu tür yapıları ve bu tür terör örgütlerinin illegal faaliyetlerini ortaya çıkarmak biraz zaman alırdı, zordur. Ama ipin bir ucundan yakaladığınız anda çorap söküğü gibi gelir" ifadelerini kullandı. Her gün paralel yapının yeni bir kanunsuzluğunun deşifre edildiğini vurgulayan Canikli, "Önümüzdeki dönemlerde çok daha farklı şöyler görebiliriz" dedi.

Çocuğumun rızkını çaldılar

Batman'da, tarih bölümü mezunu olan ve öğretmen olma hayaliyle girdiği 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ardından atanamayan 29 yaşındaki Mustafa Kardaş, seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlıyor. Kardaş, Kars Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olduktan sonra 2010 yılında girdiği KPSS'de 74 puan almasına rağmen usulsüzlükler nedeniyle mağdur olduğunu savundu. "Bu sınav ile geleceğim ve hayallerim çalındı" diyen Kardaş, aldığı formasyona rağmen atanamadığı için ailesinin geçimini sağlamak amacıyla seyyar satıcılık yapmak zorunda kaldığını belirtti. Sınav için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını ifade eden Kardaş, "Birileri usulsüzlükle bir iş sahibi olurken biz açıkta kaldık. Hayallerimi, geleceğimi ve çocuğumun rızkını çaldılar. Hakkımı helal etmiyorum. Suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Atanabilse annesini hacca gönderecekti

Adana'da, 2010'da beşinci kez girdiği KPSS'den sonra atanamayışının bunalımıyla intihar eden Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi mezunu Elif İşler'in ablası Züleyha Pamuk, kardeşinin hakkını gasp edenlerin cezalandırılmasını istedi. Kardeşinin sınav öncesi sürekli ders çalıştığını anlatan Pamuk, "Zor şartlarda mezun olan kardeşimin en büyük hayali atanıp annesini hacca göndermekti. Dünya başımıza yıkıldı" diye konuştu.


Yeni Şafak
Kaynak: Takvim.com.tr / Güncel

Nurettin Canikli Twitter KPSS Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title