Haberler

Hırsızlar, Fabrikayı Çaldı

Güncelleme:

Ankara'da bulunan çinko kaplama fabrikasını hırsızlar, bulunduğu yerden yükleyip götürdü. Olayı öğrenen fabrika sahibi şoke oldu.

Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan çinko kaplama fabrikasını hırsızlar, bulunduğu yerden yükleyip götürdü.

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde hırsızların yükleyip götürdüğü çinko kaplama fabrikasının sahibi 44 yaşındaki Harun Yıldırım, "Burayı bu hale getirenleri bir an önce bulsun. Herkes sabah kalktığında fabrikasını yerinde görsün, bizimki bir örnek olsun" dedi.

FABRİKA 2 YILDIR BOŞTU

Yıldırım ailesi, Kazan'ın Çiğir Köyü sınırlarında bulunan ve Türkiye'nin en büyük 2'nci Galvaniz (çinko kaplama) üretimi yapan fabrikayı 1989 yılında satın aldı. Aile, 2 yıl süreyle burada üretimi devam ettirdikten sonra fabrika merkezlerini bir başka yere taşıdı. Kiraya verilen fabrikada 5 yıl süreyle bir başka firma tarafından çelik ve saç üretimi yapıldı. Kiracıların bir başka iş kurması üzerine 1997'de boşaltılan fabrikada yıllar içinde çeşitli işletmelere kiralanırken, son 2 yıl içinde boş kaldı.

FABRİKANIN YERİNDE OLMADIĞINI GÖRÜNCE ŞOKE OLDULAR

Başka bir alanda faaliyetini sürdüren Yıldırım ailesi, fabrikayla ilgilenemedi. İşleri Ankara merkezli olan Yıldırım ailesi, fabrikanın bulunduğu yer sakinlerinden gelen telefon üzerine şoke oldu. Köylülerin "Fabrikayı neden yıktınız, yerine ne yapacaksınız?" sorusu üzerine şaşıran Yıldırım ailesi, gittiklerinde 2 yıldan bu yana kullanılmayan tesisin yerinde olmadığını görünce şoke oldu.

JANDARMAYA HABER VERİLDİ

Fabrikanın bulunduğu alanda moloz yığını ve temelden ibaret kalındı ile karşılaşan aile, durumu jandarmaya haber verdi. Jandarma ekiplerince fabrikadan arta kalan malzemeler üzerinde parmak izi çalışması yaptı, Çiğir köyünde yaşayan vatandaşların bilgisine başvurdu.

HIRSIZLAR 15 GÜNDE YIKIP FABRİKAYI ÇALMIŞ

Köy halkının jandarmaya verdiği ifadelerinde, yıkanların sahipleri olduklarını, yıkıp hobi bahçeleri kuracaklarını söyledikleri belirtildi. Yapılan incelemelerde, hırsızların 15 günde fabrikayı yıkıp, çelik konstrüksiyonları, marinaları raylı vinçleri çatı saçlarını çaldıkları ortaya çıktı.

"BİZİMKİ BİR ÖRNEK OLSUN"

Çalınan fabrikası önünde DHA'ya açıklamada bulunan Harun Yıldırım, şöyle dedi:

"Burayı bu hale getirenleri biran önce bulsunlar. Yetkililerden isteğim bu. Bu sadece bizim başımıza gelmiş olsun. İnsanlar nasıl olsa bu işlerin peşine düşülmüyor, nasıl olsa bulunamıyoruz diyerek başka başka yerlerde buna benzer bir şeyler yapmasınlar. Yani sonuçta bizim beklentimiz, hırsızlar gelip tekrar bizim binamızı yerine koyacak halleri yok. Ama en azından insanlar ellerini kollarını sallayarak gezmesinler. Herkes sabah kalktığında fabrikasını yerinde görsün, bizimki bir örnek olsun."

MUHTARA FABRİKA SAHİBİNİN İMZASI GÖSTERİLMİŞ

Mahalle Muhtarı Nusret Yılmaz da fabrikayı yıkanların önce kendisine geldiklerini ve ıslak imzalı yıkım kararını gösterdiklerini söyledi. Muhtar Yılmaz, "Fabrikayı yıkanlar önce evime gelip, fabrika sahibi Harun Yıldırım'a ait ıslak imzalı yıkım kararını gösterdiler. Biz de inandık" dedi.

MALZEMELER 15 GÜN TAŞINMIŞ

Köy sakinlerinden Ahmet Türe ise 15 gün boyunca TIR'larla fabrikadan sökülen malzemelerin taşındığını söyledi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (38)

SEREN ÇETİN:

AKP LİLER ÇALMIŞTIR DEVİR ONLARIN DEVRİ KOLTUKTAYKEN TAM GAZ DEVAM SONUÇTA KİM OLSA ÇALACAK SIRA BİZDEYKEN ÇALALIM SONUÇ ZATEN BİR BİRİLERİNİ SATMAZLAR AKP OLDUĞU YERDE NORMAL BÖYLE HIRSIZLIKLAR

11
6
yanıtYanıtla
pesssmobilWeb@haberler.com:

2 yildir bos olduguna gore adamin umrunda degildir..

8
3
yanıtYanıtla
ABIZER:

hirsizligin cezasini kaldirirsaniz olacagi bu 17 ve25 oldugu gibi dunyada ucuncu siradayiz boyuk bir basari

11
0
yanıtYanıtla
Adınız Yazınekonomist:

baştakiler hırsız olursa geridekilerde hırsız olur boşuna atasözü söylenmemiş atalarımız üzüm üzüme baka baka kararır diye

6
4
yanıtYanıtla
zzzzzz:

AKP kadar başarılı değiller

8
2
yanıtYanıtla
kkkkkk:

zzzzzz akp sana ne yaptı hırsız arıyorsan hangi partiye mensupsan o partide ara terbiyesiz bu olayı akp ye neden bağlıyon denin hakkında suc duyurusu yaparsa akp iyi olur utanmaz yenilgiyi kabullenemiyorsanız millete saygınız olsun akp demek millet demek yüzde elliye hırsız diyemessin bu halk sana ve senin gibi cahillere çok şey öğretir gecmiş tarih okuda öğren

yanıt3
yanıt6
ahmedmobilWeb@haberler.com:

Yakında boğaziçi Köprüsünüde çalarlar.

8
1
yanıtYanıtla
SeydikemerlimobilWeb@haberler.com:

Patron madem içerde değerli malzemen var. Ver gariban birine asgari ücret beklesin.

9
0
yanıtYanıtla
MURAD:

BU DEVİRDE HERŞEYİNE SAHİP ÇIKACAN YOKSA DONUNU BİLE ÇALARLAR

8
0
yanıtYanıtla
türkmilleti:

yunus bey geçmiş olsun ilk önce bence suiyelilere çaldırtmışlardır bu ülkede bi suiyeliler hırsız bide diyerleri belli

3
5
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title